The Machrie Hotel and Golf Links

Banor och resor

Whisky- och golfresa i Skottland

Såg du Alfred Dunhill Links Championship och blev sugen att resa till Skottland? I senaste numret av Golf Digest finns 20 sidors resereportage från destinationen.

Text: CM Hellsten • 2016-10-10 Uppdaterad 2016-10-10

I det senaste numret av svenska Golf Digest har 20 sidor ägnats åt ett enda golfland – Skottland.

– Våra läsare har visat i våra läsarundersökningar att Skottland är ett av de länder de är absolut mest intresserade att läsa om. Det gläder förstås för om du frågar mig så finns det inget bättre land att ta med klubborna till än dit, säger Golf Digests chefredaktör Oskar Åsgård.

Den 20 sidor stora resespecialen består av två reportage, som besöker tre olika områden i Skottland.

Det första reportaget handlar om whisky och golf, går det verkligen att kombinera?
– Absolut, jag skulle argumentera att whisky och golf är Skottlands två främsta exportprodukter. Men när det gäller själva resan så kan du enkelt dela upp den i dagar som ägnas åt destilleribesök och provningar och dagar då golfklubborna får luftas, säger Åsgård.

Vilka är dina tre favoritbanor i reportagen?
– Bland linksbanorna som figurerar så är både The Machrie och North Berwick West Links två personliga favoriter. Bägge väldigt originella i sin karaktär, med en del besynnerliga designlösningar, men här står spelglädjen verkligen högst i kurs. Jag undrar om golf kan vara så mycket roligare än på dessa två platser.

 

 

Whisky- och golfresa i Skottland
Hål 3 på Machrihanish spelas i riktning mot havet och ön.

Några överraskningar?
– Jag hade hört gott om Boat of Garten, som ligger uppe i det skotska höglandet, men att den skulle vara riktigt så vacker, charmig och framförallt bra kunde jag inte föreställa mig. Dessutom kostar greenfeen här inte ens 50 pund och det är riktigt bra pang för pengen.


Golfaren som bara hinner med en weekend till Skottland – var bör han eller hon åka och hur maximeras weekendresan?

– Då är East Lothian-kusten, som ligger mindre än 45 minuter från bagagebandet på Edinburghs flygplats, ett klockrent alternativ. Det här är området som vårt andra tiosidiga reportage i tidningen fokuserar på och mängden bra, prisvärd och njutbar golf som hittas såhär nära Edinburgh är skrämmande bra. Bo i Gullane, välj och vraka mellan banorna vi presenterar i guiden (och de finns i alla prisklasser beroende på resebudget) och räkna med att du bekvämt hinner spela tre ronder och inte behöver stressa igenom taxfree-shoppingen på flygplatsen på väg hem på söndagskvällen.

 

Golf Digest nr 6/2016 finns i butik fram till 31 oktober och innehåller förutom Skottlandsspecialen även 14 sidor om Henrik Stensons supersommar där du får en unik inblick i veckorna som förändrade svenskens karriär.

Bästa linksbandorna i Aberdeen


Ta tåget till golfbanorna i Skottland


Text: CM Hellsten • 2016-10-10
Banor och resorBanor & resorLinksSkottlandVeckoresaWeekend
Scroll to Top