Tolfte hålet på Royal Aberdeen, Skottland. Foto: David Cannon/Getty Images

Banor och resor

Bästa linksbandorna i Aberdeen

Var spelar man i Orlando i januari och vad finns det för banor runt Aberdeen i Skottland? Vilka banor är bäst runt Alicante i vinter? Här är veckans frågor och svar.

Text: Fredrick Månsson • 2014-10-24

Läs alla restips

Intresserad av att veta mer om golfresor? Läs reseexpertens alla frågor och svar om resor över hela världen.

Här hittar du alla frågor & svar.

Fråga ResebloggenVilken bana är den bästa kring Malaga? Hur flyger man enklast till Orlando? Vilka länder är de mest underskattade att spela i?
Ställ dina frågor till vår golfreseexpert Fredrick Månsson som från i år (2015) svarar via Resebloggen.

Mejla på resebloggen@golf.se

FRÅGA: Ska åka till Floridas västkust 19 dec-9 jan med min 10-årige son med hcp 25. Vi bor på Naples Golf and Beach Resort 21-26 dec sedan Fort Myers 26-2 jan, hotell är bokat. Avslutar troligtvis i Orlando 2-9 januari. Finns det någon sida, rabattkuponger eller kan du ge tips om banor de första två veckorna och totalpaket i Orlando?

SVAR: Jag brukar, när jag åker till USA, använda mig av sajten www.teetimesusa.com för att boka starttider. Jag tycker priserna där är bra generellt sett och utbudet av banor tillfredsställande. Vad gäller banor i krokarna kring Orlando så gillar jag World Woods, som visserligen ligger en bit utanf��r Orlando, men det är värt att åka dit med tanke på banorna. ChampionsGate Golf gillar jag också även om den största hypen kring anläggningen har lagt sig. Flera fina banor som är otroligt utmanande om man väljer att spela från en tee som passar ens handicap. Falcon’s Fire är en relativt billig bana som också är spelvärd. Två av mina favoriter i området kring Naples och Ft. Myers är Copperhead GC och Flamingo Island GC. På Copperhead går det att hitta greenfees på nätet som ligger runt 30 USD. Ett fynd givetvis. (Publicerad 2014-10-24)

FRÅGA: Vi är sex killar som ska åka till Skottland 6-10 maj 2015. Vi flyger till Aberdeen, och målet är Royal Dornoch fredag den 8:e med dubbla rundor. Övriga dagar en runda per dag. Vi tänkte spela oss upp och tillbaka. Har du banor som du kan rekommendera? Då dubbla rundor är dyrt på Royal Dornoch tänkte vi banor med lite mer moderata priser. Roligast med linksbanor (tror vi) men parkbanor går också bra. Vi har hcp 10-20.

SVAR: Nu blir jag lite avundsjuk. Området ni ska till är ju en ganska lugn del av Skottland och banorna som erbjuds är ack så fina. Jag skulle nog kolla om det går att komma ut på Royal Aberdeen eller grannbanan Murcar. Två riktiga linksbanor som ger er precis det ni söker. Royal Aberdeen har ju haft British Seniors Open, vilket inte är fy skam. Upp mot Inverness ligger Nairn GC och Nairn Dunbar GC. Två riktiga höjdare där Nairn GC får anses som tyngre av de två. Inte långt från Nairn ligger Castle Stuart GC som är en relativt ny skapelse. Något dyr möjligen men modern och trevlig links. Vill ni ha en riktigt nice parkbana som jag verkligen gillar så styr bilen in i landet och leta upp Boat of Garten GC. Det är en skön liten rackare det. (Publicerad 2014-10-24)

FRÅGA: Är fyra grabbar som tänkte åka till södra Spanien över nyår. Har hittat en resa till El Plantio och en till Valle De Este (20 mil söder om Alicante). Har hittat väldigt varierande recensioner om skicket på Plantio. Något du har koll på? Vilket av resmålen är det bäst golf på? Kanske har du något bättre förslag?

SVAR: Vet tyvärr inget om skicket på El Plantio just nu men tycker att banan är helt okej. Är skicket dåligt så går det ju bort givetvis. Ingen idé att lägga pengar på något dåligt. Åker ni ner mot Valle De Este så kryllar det inte direkt av banor om ni vill lira på flera banor. I så fall är det att föredra att ni stannar kvar i området uppe kring Alicante eller runt Cartagena. Där finns ju erkänt trevliga La Manga, Mar Menor och Las Colinas. (Publicerad 2014-10-24)

 

FRÅGA: Vi är fyra grabbar 30-35 år som tänkte åka ner till Alicante i slutet på mars 2015. Handicap 1-15. Vi vill gärna bo på en golfresort men nära centrum. Har tittat på El Plantio, Bonalba och Husa. Har du nåt annat förslag? Vilken resort tror du skulle passa oss bäst?

SVAR: Av de tre du nämner så ligger väl Bonalba längst ifrån centrum men jag skulle nog ändå satsa på den. Det är en trevlig anläggning tycker jag med flera bra golfhål. Husa ligger ganska centralt och Plantio nära flygplatsen. Mitt tips får bli Bonalba men allt hänger egentligen på vilken standard på boende ni vill ha. (Publicerad 2014-10-24)

FRÅGA: Vi undrar om det finns resor (under jul/nyår i år) där man får spela golf/typ fadderrundor med sikte på att komma ner till klubbhandicap 36? Vi tog grönt kort på Öijared förra sommaren men har inte sänkt oss till mer än 47 och 49. Tid och fokus har inte kunnat vara på golf. Vi skulle därför vilja träna intensivt och få chans att spela och sänka oss under 1-2 veckor.

SVAR: Mitt stående tips på frågor som denna är att ta kontakt med de stora researrangörerna eller de mindre som har annonser i tidningen Svensk Golf och ta det därifrån. Arrangörerna vet precis vilket utbud de har just nu eller vad som kommer. Har de inte det ni vill ha så märker de att det finns en efterfrågan och ju fler som efterfrågar desto större utbud. Ta det den vägen och lycka till! (Publicerad 2014-10-24)


Text: Fredrick Månsson • 2014-10-24
Banor och resorBanor & resorEuropaLinksNyheterSkottland
Scroll to Top