indoor soccer field

Artiklar

De ska ha ett klubbmästerskap – inomhus

Vad gör man på Sölvesborgs GK när snön lagt sig över hela banan? Anordnar en tävling, förstås. Men den här spelas inomhus.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-10

Snön ligger tjock över Sölvesborgs GK. Men det stoppar inte klubben från att anordna ett KM. Den här t��vlingen är dock inte som alla andra. Den ska spelas inomhus.

I Bromölla har en helt ny idrottsanläggning, Sparbankshallen, byggts. Den består av två hallar. Dels en vanlig hall men också med en stor konstgräsplan. Tre stycken sjumannaplaner gör att fotbollshallen är stor nog – för en golftävling.

– Det har inte varit någon snö här under julen och vintern. Men sedan small det till, och nu har vi stora mängder här nere. Så då får man testa något nytt. Därför har vi beslutat att arrangera ett KM i hallen, säger Mikael Thörnberg, som arbetar på klubben.

 

De ska ha ett klubbmästerskap – inomhus

Nio hål ska skapas i den 2 400 kvadratmeter stora hallen men det är inte vanliga golfbollar som ska användas. Istället är det innebandybollar som man spelar med och golfhålen kommer att ha hinder som golfare inte är vana vid.
– Det kommer vara uppblåsbara djur, bänkar, bord och nät. Man får vara lite inovativ när man gör en tävling som den här. Alla kommer att spela med scratch-handicap, då det inte riktigt går att räkna på det här sättet, säger Thörnberg.
– Men det är inte resultatet som är det viktiga här. Utan det är snarare det sociala som är i fokus.

Än så länge har tio personer anmält sig till den annorlunda golftävlingen. Mikael Thörnberg hoppas att 50 av de ungefär 1 200 medlemmarna på klubben deltar i tävlingen. Men även fast det är ett Klubbmästerskap är det inga strikta regler vem som får spela och inte.
– Barn eller andra som vill testa på är självklart välkomna. Har man en sambo eller någon annan som inte spelar golf är det bara att ta med den personen. Det här ska vara roligt för alla.

Tävlingen spelas 4 mars.


Text: Jesper Johansson • 2017-02-10
ArtiklarSölvesborgs GKSvenska golfbanor
Scroll to Top