5de4728d39fc0

Artiklar

Stenson: “Det sved ordentligt när jag förlorade särspelet 2005”

Henrik Stenson ser fram emot Nordea Masters. Det är en tävling som han gärna vill vinna. - Det sved ordentligt när jag förlorade särspelet 2005, säger Stenson.

Text: Erik Hallberg • 2016-05-31
Stenson:

Det var en avslappnad och glad Henrik Stenson som på tisdagen höll en presskonferens på Bro Hof inför veckans tävling. Stenson är tillbaka i Sverige för första gången sedan augusti förra året och han verkar njuta i fulla drag av att vara på hemmaplan.

“Det var en wow-upplevelse på hotellet i morse när jag fick äta leverpastej, knäckebröd och saltgurka”

– Det känns exklusivt att få komma tillbaka till Sverige. Det var en wow-upplevelse på hotellet i morse när jag fick äta leverpastej, knäckebröd och saltgurka. Då pirrar det till lite i magen, säger Stenson med ett leende.

Att besöka Sverige betyder också ett hektiskt schema för Stenson. Det är mycket som ska hinnas med – utanför banan. Nordea Masters-veckan är den mest hektiska på hela året enligt Stenson själv, men trots det så ska han försöka fokusera på att spela bra golf och få till ett bra resultat.

Henrik Stenson har aldrig lyckats vinna Nordea Masters.

– En hemmatävling som den här står alltid på listan, det här är en tävling jag vill vinna. När jag förlorade särspelet på Kungsängen 2005 så sved det ordentligt. Det kommer mycket familj och vänner som vill se mig spela, jag ska försöka spela bra både för mig och dem.

En annan tävling som Henrik ser fram mot är OS i Rio de Janeiro som avgörs i augusti.

– Det ska bli en fantastisk upplevelse att komma till Rio. Sedan det blev klart med golf i OS har jag strävat efter att vara med. Jag ser fram mot upplevelsen, men när man väl är där vill man kunna tävla om medaljerna.

Skulle du kunna tänka dig att vara fanbärare vid OS-invigningen?

– Kanske det. Jag har fysiken för det, men det finns nog hetare kandidater.

 

 

Stenson förväxlades med Parnevik


Text: Erik Hallberg • 2016-05-31
ArtiklarBro HofHenrik StensonNordea MastersOlympiska spelen
Scroll to Top