5de472b38740a

Blogg

Stenson förväxlades med Parnevik

I lördags landade Henrik Stenson i Stockholm inför veckans Nordea Masters på Bro Hof Slott. Dock utan bagage... Sedan trodde klädexpediten att kunden hette... Jesper Parnevik.

Text: Oskar Åsgård • 2016-05-30

I lördags landade Henrik Stenson i Stockholm inför veckans Nordea Masters på Bro Hof Slott. Dock utan bagage…  Därför blev det en sväng förbi klädsponsorn Boss butik för att ekipera sig i väntan på sina väskor. Personen bakom kassan tyckte att Stenson s��g bekant ut.

När hon fick veta att det var en av världens bästa golfare utbrast hon:

“Jaha, är det Jesper Parnevik?”

Stensons garv när episoden återberättas antyder att världssexan tog det hela med en klackspark – precis som när hovmästaren under lördagskvällens middag undrade om Stenson med sällskap var i Stockholm för Elitloppet på Solvalla.

Ute på Bro Hof Slott i veckan är det dock ingen tvekan om vem huvudpersonen är.

 “Jag är imponerad över hur Parnevik, när han var rankad som högst, kom hem till Masters och levererade”

– Jag är imponerad över hur Parnevik, när han var rankad som högst, kom hem till Masters och levererade med tanke på att det nog var rätt många som drog i honom också. Det är alltid en vecka som tar mycket energi från ens egna förberedelser, man gör tusen andra grejor på och utanför banan. Alla är olika, kanske har jag haft lite svårare att leverera fullt ut trots sidogrejorna. Men det är positionen jag har satt mig i med mina meriter och därför känner jag också att det är oerhört viktigt att jag är hemma och spelar, säger Stenson till svenskgolf.se/wp på söndagen.

Stenson förväxlades med Parnevik
Före Nordea Masters blev det ett bandesignmöte på Österåker. // Foto: Jonas Alvsten

Vi träffar stjärnan söndagen före Nordea Masters-veckan, under ett avslappnat besök på Österåkers GK – där Stenson ihop med banarkitekten Christian Lundin finslipar planerna på “nya” Österåker. Projektet omfattar två helt nya 18-hålsbanor (som ska ersätta nuvarande Österled och Västerled), en korthålsbana och nya övningsområden.

Det blir Stensons första designprojekt i den nystartade firman Henrik Stenson Golf Design och söndagens platsbesök är ett av flera de kommande åren.

 “Det här blir en del av det jag lämnar efter mig så jag vill göra ett avtryck”

– Jag är inte intresserad av att bara sätta mitt namn på banor, jag har spelat för många dåliga “namnbanor” genom åren. Det här blir en del av det jag lämnar efter mig så jag vill göra ett avtryck, säger Stenson.

Om allt löper enligt plan öppnar den första Stenson-designade banan under 2019 och ersätter dagens Österled.

Men först Nordea Masters och trots en förkylning veckan efter den missade cutten i Players Championship känner Stenson att batterierna är laddade inför hemmatävlingen.

 “Att käka en leverpastejmacka med saltgurka och ägg med Kalles Kaviar är en riktig “treat”

– Ja, det tycker jag. Sista dagarna har jag varit fullt på benen, tränat golf och fick in två gympass i slutet av förra veckan. Det är riktigt kul att komma hem, senast var i augusti, och det känns exklusivt numera att bara få komma hem till Sverige. Att käka en leverpastejmacka med saltgurka och ägg med Kalles Kaviar är en riktig “treat”.

Spelmässigt är publikfavoriten dock inte helt nöjd med formen.

 “Jag vet att jag kan bättre och då blir det en frustration”

– Det långa spelet är det som jag inte riktigt haft självförtroendet i på ett ganska långt tag nu. Även om jag har gjort rätt schysta resultat det senaste 1-1,5 åren så har jag inte riktigt känt att det har varit hundraprocentigt. Jag vet att jag kan bättre och då blir det en frustration.

Stensons enda tidigare besök på Bro Hofs Stadium Course tog slut redan efter två varv 2011.

 “Jag vet hur mycket det sved när jag förlorade särspelet i Stockholm 2005”

– Jag har stora delar av mitt team på plats så det blir lite jobb i början av veckan. När tävlingen väl sätter igång så vill jag försöka göra en bra tävlingsvecka, göra ett bra resultat. Jag vet hur mycket det sved när jag förlorade särspelet i Stockholm 2005. Självklart vill jag ha namnet på den bucklan också.

En seger på söndag skulle säkert bidra till att minska förväxlingsrisken med Parnevik (som inte spelar Nordea Masters) framöver.


Text: Oskar Åsgård • 2016-05-30
BloggBro HofHenrik StensonNordea MastersÖsteråkers GKTournytt
Scroll to Top