Kast med stor golfbag. Foto: X

19:e hålet

Collegelagets golfklubbor kastas av planet – flygbolaget ber om ursäkt 

East Tennessee States golflag fick en mindre rolig utsikt från planet efter landningen i San Diego.

Text: Olof Åsgård • 2024-05-23 Uppdaterad 2024-05-23

Collegelaget East Tennessee State var på väg till NCAA Championships på Omni La Costa Resort & Spa i Carlsbad. När de landade i Kalifornien fick delar av laget från första parkett ta del av när personalen på marken behandlar golffodralen allt annat än försiktigt. 

En av lagmedlemmarna filmade händelsen och klippet publicerades sedan på East Tennessee State Men’s Golfs officiella X-konto.

Ett par bagar och några andra saker skadades av behandlingen, uppger en talesperson. 

Klippet blev viralt och har visats närmare åtta miljoner gånger. 

Flygbolaget ber om ursäkt

Laget flög med Delta Airlines, som nu ber om ursäkt för det inträffade. Även fast markpersonalen inte var Delta-anställda så kommer flygbolaget ersätta skadorna.

– Vi ber om ursäkt till ETSU Golf-teamet och ber om en mulligan för hur deras utrustning hanterades. Vi är i direkt kontakt med Bucs för att säkerställa att de har vad de behöver för att framgångsrikt kunna tävla i NCAA, skriver Delta Airlines. 

NCAA Men’s Golf Championship spelas 24–29 maj. East Tennessee State, med svensken Algot Kleen i laget, har aldrig vunnit collegemästerskapen.  

Lyssna på senaste avsnittet av 18 min med Svensk Golf


Bryson, Ludvig, Rory och intrycken på plats i Pinehurst

Delar av poddteamet har lämnat North Carolina efter hyperdramatiskt US Open och sluter upp med hemmabasen för att snacka ner det hela. Följ med när Ola Wenström, Eric Franzén och Wille Schauman sveper över Pinehurst ugnsbakade greener, Bryson 2.0, grisvärmen, Ludvig Åbergs US Open-debut, Rorys sorti från området och mycket mer.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-05-23
19:e håletTournytt19:e håletCollegegolfTournytt
Rulla till toppen