ADT Championship-Previews

19:e hålet

Pettersen: ”Trump fuskar jättemycket”

Hur bra är egentligen Donald Trump på golfbanan? Presidenten säger själv att han har 3 i handicap. Hans spelkamrat vid många tillfällen, Suzann Pettersen, säger annat i en intervju. Det här har hon senare meddelat är "#FakeNews".

Jesper Johansson • 2018-01-30

Suzann Pettersen är en god vän till USA:s president, Donald Trump. LPGA Tour-spelaren har vid  flera tillfällen spelat golf med amerikanen och menar att han inte spelar helt ärligt.
– Han fuskar jättemycket. Jag vet inte hur han är med affärer. Men man säger att den som fuskar i golf också fuskar i affärer, säger Pettersen till Verdens Gang

”Donald Trump fuskar när han spelar golf”


TV: Se Trump spela på OS-banan


Trump kör som han vill

Norskan säger också att hans drives som går åt skogen alltid landar på fairway till slut. Hon pratar också om hur mycket han uppskattar puttar som han inte behöver sätta i hålet.
– Han säger alltid att han är en av världens bästa puttare. Men under alla gånger jag spelat med honom har han aldrig varit nära att gå under 80 slag.

Sedan artikeln i Verdens Gang publicerats har Suzzan Pettersens citat spridits över nätet. Nu säger den norska stjärnan att de inte stämmer.

På Facebook skriver hon:

Under de senaste dagarna har media citerat mig när jag säger att President Trump ”fuskar på golfbanan”. Det är inte alls sant och har tagits LÅNGT bort från vad jag menade i en lång intervju jag gjorde förra veckan med en norsk tidning. Med ett stort leende sa jag att han antagligen betalade sin caddie eftersom hans boll alltid lyckades vara i fairway. Det här har reciterats av flera medier på ett sätt som inte är korrekt och inte rättvist gentemot den första intervjun.
Jag har lärt mig något av det här. Och jag ber om ursäkt till Mr. Trump som jag känt i många år, som gillar sporten, och som jag anser vara en vän till mig.

Till Golf.com säger Verdens Gangs journalist, Robert Simso, att han har hela intervjun på band och att citaten är korrekta.

Scroll to Top