Artiklar

”Donald Trump fuskar när han spelar golf”

Flera VIP-golfare – med skådespelaren Samuel L Jackson i spetsen – hävdar att presidentkandidaten Donald Trump "aldrig får ett dåligt läge" när han spelar golf.

Michael Åhman • 2016-01-05

Alla vet att golf kan vara ett stort test på en människas ärlighet och moral.

”Donald Trump fuskar när han spelar golf”
Alice Cooper är diplomatisk (!) om Trumps golfspelande. FOTO: Debby Wong, Bigstockphoto

Klassisk är historien om Bobby Jones som gav sig själv ett pliktslag sedan han rubbat bollen – trots att ingen sett när han gjorde det.

(I en tidigare version hade jag skrivit två pliktslag. Men uppmärksamma läsare och vår regelredaktör Christina Rodman har uppmärksammat mig på att Bobby bara fick ett pliktslag för att ha rubbat bollen – brott mot Regel 18-2. Hade bollen inte återplacerats innan nästa slag hade han däremot fått två pliktslag).

Men hur står det då till med entreprenören och den amerikanska presidentkandidaten Donald Trump?

Illa, om vi får tro rapporter som nu kommer från flera VIP-golfare via amerikanska tidningar.

Enligt Samuel L Jackson, den som tjänat mest pengar på sitt skådespeleri genom tiderna (enligt Guinness) och en riktigt duktig golfare (6,9 i handicap), är Trump inte den mest trovärdige golfaren. Han spelar med Trump då och då och fick frågan av United Airlines kundtidning Rhapsody vem som var den bäste golfaren av de båda.

– Jag. Absolut, och jag fuskar inte.

Då hör till saken att Donald Trump uppger att han har 4 i handicap. Men tidningen Forbes skriver att han ännu inte visat upp ett ”riktigt, signerat scorekort”. Bedömare som sett Trump spela menar dock att Trump – om han blir vald – blir den bäste av Vita Husets alla golfande presidenter genom tiderna.

Det här är inte första gången som Trump anklagas för att fuska på golfbanan. I september publicerade Washington Post – tidningen som en gång i tiden fällde Nixons regering – en artikel med liknande anklagelser från tidigare spelpartners.

”Donald Trump fuskar när han spelar golf”
”Banan spelas som den är, bollen där den ligger”. Grundprincipen för golf gäller även för presidentkandidater. FOTO: Getty Images

– Vem som fuskar mest bland kändisar? Jag önskar jag kunde berätta, ni skulle bli chockade. Men jag spelade med Donald Trump en gång. Det är allt jag tänker säga, berättade skräckrockaren Alice Cooper i en intervju 2012 med Q Magazine. Cooper spelar vid 67 års ålder fortfarande på sex i handicap, men han har varit scratch-spelare och skrivit en bok om hur golfen räddade hans liv.

Sportskribenten Rick Reilly, som skrivit boken ”Who´s your caddy” efter att ha burit klubborna åt flera av världens bästa golfare och VIP-amatörer, radar upp historier om Trumps fuskande i Washington Post. Som att presidentkandidaten ”tagit världens första gimme på en chip”.

– När det gäller att fuska i golf så ligger Trump på elva på en skala till tio, säger Reilly.

Trump blir givetvis inte honom – och de andra – svaret skyldig.

– Jag har alltid tyckt att han är en fruktansvärt dålig skribent. Han är en oärlig skribent, säger Trump som säger att han aldrig fuskat, och att han inte behöver fuska för att vinna i golf.

På det sistnämnda får han lite medhåll (?) av den amerikanske fotbollsstjärnan Tom Brady. New England Patriots quarterback fick frågan av GQ huruvida Trump fuskade.

– Nah. Han förlorar inte. Han förlorar helt enkelt inte…

Alla presidentens män


Nu har Trump hamnat i ruffen hos skottarna


Donald Trump får nobben 


Svenskens rond med Donald Trump

Scroll to Top