Azahara Munoz delar ledningen med Ai Miyazato halvvägs in i Lotte Championship Foto: Getty Images

Följa

Munoz glänser på Hawaii

En avslappnad spanjorska tog kommandot i Lotte Championship på Hawaii.Förklaringen: Azahara Munoz är snällare mot sig själv.– Tidigare blev jag så förbannad på allting.

Text: Martin Strömberg • 2012-04-20 Uppdaterad 2012-04-20

Lotte Championship

Datum: 18-21 april

Bana: Ko Olina, Kapolei, Oahu, Hawaii

Regerande mästare: Första året

Prissumma: 1 700 000 $

Startlista rond 3

Penninglista LPGA

Aktuell ställning

Tidigare texter:

Skräll leder på Hawaii

Trots hård vind gick 24-åringen från Malaga åtta under på Ko Olina och tillsammans med japanskan Ai Miyazato leder hon tävlingen på åtta under par.

– Det blåser mycket men det positiva är att vinden är konstant. Det gäller bara att lita på sig själv och slå bollen dit man siktar.

Munoz hålade andraslaget på sexan och satte dessutom upp två inspel inom en halv meter och det hjälper naturligtvis scoren en hel del.

Dessutom puttade hon bra.

– Ja, jag har spelat bra en längre tid men haft lite problem med puttningen. Men nu har jag ändrat en del i uppställningen och tycker att jag får bättre rull i bollen.

En av nycklarna till att det verkar lossna för spanjorskan är en ändrad inställning till spelet på banan. Tidigare var hon frustrerad och irriterad – nu tar hon det lite lugnare mot sig själv.

– Som när jag missade en kort putt idag. Tidigare hade jag varit vansinnig, idag gick jag bara vidare och gjorde birdie på nästa hål.

Pernilla Lindberg gjorde ett starkt andravarv och seglade upp som bästa svenska efter sin 66:a. Hon var åtta under inför sista hålet men tyvärr blev det en dubbel där och hon delar 18:e plats med bland andra Sophie Gustafson på två under totalt.

Caroline Hedwall (-1), Anna Nordqvist (par) och Karin Sjödin (+2) klarade också kvalgränsen och har bra möjligheter att avancera i helgen.

 


Text: Martin Strömberg • 2012-04-20
FöljaNyheter
Scroll to Top