”Inte längre värt att skriva utrustningskontrakt”

Fler och fler spelare tackar nej till utrustningsavtal. De stora vinstsummorna gör att det helt enkelt inte längre är värt pengarna, säger trefaldige PGA Tour-vinnaren Ryan Palmer.

”Inte längre värt att skriva utrustningskontrakt”
Ryan Palmer är en av alla spelare på PGA Tour som inte längre har ett utrustningskontrakt. //Foto: Getty images

Efter Nikes uttåg ur utrustningsbranschen har många golfare valt att inte skriva på ett nytt kontrakt med en tillverkare av golfklubbor. Det här är en trend som på många sätt är ny och istället för att några få spelar utan kontrakt är det nu så pass vanligt att samtliga majors 2018 vanns av spelare utan kontrakt.

Den gemensamma nämnaren mellan Patrick Reed, Brooks Koepka och Francesco Molinari är förstås att de tidigare var en del av Nikes stall av spelare.
Men om man ser på Brooks Koepkas utrustning i dag är det inte en kärlek till sin gamla Nike-utrustning som gör att han inte skriver på ett nytt kontrakt. Hans driver och woods är från TaylorMade. Hans driving iron är från Nike, järnklubborna är från Mizuno samtidigt som wedgarna och puttern är från Titleist.

Trenden med en "blandbag" tror trefaldige PGA Tour-vinnaren, Ryan Palmer, kommer fortsätta. Han har inte heller något kontrakt med en utrustningstillverkare och han säger till Golfwrx att det inte är värt pengarna.
– Problemet är att man måste skriva på ett kontrakt innehållandes samtliga klubbor. Med TaylorMade krävs 14 klubbor och bollen. Samma sak med Titleist och Callaway.
– Men spelare vill inte längre skriva på kontrakt gällande alla klubbor. Jag menar, för mig, jag har en Odyssey-putter, Titleist-wedgar, Srixon-järn och TaylorMade-woods. 

Ryan Palmer har istället för att skriva på ett kontrakt med en tillverkare valt att göra bättre avtal med andra sponsorer som får ta plats på hans bag.
– Kontrakten är inte värda pengarna. Jag spelar hellre med klubborna jag är bekväm och självsäker med istället för att tjäna några extra miljoner.

Några extra miljoner är förstås väldigt mycket pengar. Men Ryan Palmer menar att de stora vinstsummorna som vi nu ser på PGA Tour gör att man inte längre behöver ett kontrakt med en utrustningstillverkare för att överleva.
– Det är många som inte förstår, de skriver ett kontrakt värt 400 000 dollar med en tillverkare, men om du slutar topp-10 vid två tillfällen har du tjänat in de pengarna. Det är så jag ser på det hela, säger Palmer till Golfwrx.


Intressant!
Ja
118
9
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.