Golfutrustning

Senaste nytt från utrustningsvärlden

Här hittar du de senaste nyheterna, reportagen och testerna från utrustningsvärlden. Golfklubbor, golfkläder, golfkikare, golfskor, golfklockor och golftillbehör.

Så blir Cobras nya Darkspeed-drivers


Mer om golfutrustning

Gör alltid en utprovning innan du köper nya golfklubbor!

Våra artiklar och tester tänkta att ge dig inspiration och vägledning inför ditt nästa köp av ny driver, fairwaywoods, hybrider, järnklubbor, wedgar eller putters. Men oavsett typ av klubba, märke eller pris rekommenderar vi att du innan köp alltid genomför en utprovning (custom fitting) hos en utbildad utprovare. Såsom din PGA-pro på klubben eller i ett välsorterat golfvaruhus.
Under en custom fitting anpassas klubborna efter din fysik, teknik, nivå och vad du vill uppnå. Skaftlängd, lievinkel, grepptjocklek, klubbvikt, skaftflex med mera optimeras efter dina förutsättningar och alla klubbor slås framför en launch monitor så att du och utprovaren exempelvis kan utvärdera vilken driver du slår längst med.

Blir golfklubbor verkligen bättre varje år?

De som tillverkar golfklubbor måste förhålla sig till ett regelverk och måste därför utveckla sina produkter inom dessa ramar. Samtidigt sker en successiv utveckling – både sett till produkterna och kunskapen hos dem som gör custom fittings. Den som köper en ny driver vart femte år kommer ofta slå både längre och rakare. Mest framsteg senaste åren har gjorts i klubbornas förlåtandegrad och för varje år som går blir det lite enklare att spela golf, inte minst för nybörjare.    

Är senaste modellen alltid bäst?

Inte nödvändigtvis. De största och mest populära märkena (Callaway, Cobra, Cleveland, Mizuno, Ping, Srixon, TaylorMade, Titleist och Wilson) lanserar normalt nya drivers och järnklubbor varje eller vartannat år. Enda sättet att veta om deras senaste modeller presterar bättre än föregångarna är att göra en custom fitting. I samband med den kan du också be om att få testa mot de något äldre modeller som finns i sortimentet. Detta eftersom skillnaden i pris kan visa sig vara mycket större än skillnaden i exempelvis längd eller kontroll.

Var köper jag golfutrustning?

De flesta golfklubbar har en egen shop på klubben, vissa drivs av klubben själv, andra är knutna till större kedjor/samarbeten. Det finns även ett fåtal varuhus och flertalet näthandelskedjor. I Sverige finns också en bred begagnatmarknad för golfutrustning som du når på vanliga köp- och sälj-sajter och i sociala medier.

Scroll to Top