Artiklar

Hotade linksbanor – passa på innan det är för sent

Sista chansen? Några av världens mest unika banor är på väg att försvinna. 

Artiklar

Irlands bästa parkbanor

Henrik Stenson skrev golfhistoria bland lövträd och vattenhinder utanför Dublin. Det kan du också göra. Välj bort det blåsiga linksäventyret – och satsa på en behaglig promenad i parken på Irlandsresan istället .

Banor och resor

ÖGONGODIS: Världens vackraste golfbanor

Från klippor i Nya Zeeland till vildmarken i Kanada. Det här är vår lista – utan inbördes ordning – över världens vackraste golfbanor.

Artiklar

Upptäck den undangömda delen av Irland

Mellan augusti och oktober finns äntligen direktflyg från Sverige till Shannon Airport. Åk dit och upptäck underbar golf och fantastisk natur.

Artiklar

GUSTAFSON: Kärleken till en grön ö

Svensk Golfs krönikör Sophie Gustafson skriver om sin kärlek till Irland.

Banor och resor

Fotbollsprofilen ger sig in i golfresebranschen

Michael Andersson, som vunnit både UEFA-cupen och ett SM-guld med IFK Göteborg, ger sig in i golfresebranchen. "Kommer in som en spindel i nätet", säger han.

Artiklar

Här är Europas golftokigaste länder

Att Sverige har många golfbanor är ingen nyhet. Men hur många har vi jämfört med Europas andra länder? Här är listan över världsdelens mest (och minst) golftokiga länder.

19:e hålet

Det här stället blir ditt – för 250 miljoner

Har du 250 miljoner liggandes hemma i madrassen? Då kan du köpa ett hotell med anor från 1500-talet. Just det, det ingår en 18-håls golfbana också. Och ett spa.

Banor och resor

Här är världens 100 bästa banor

Tidningen Golf Magazine har släppt sin årliga lista över världens 100 bästa banor. Svensk Golfs banexpert tipsar om vilka av banorna som du bör spela.

Leva

Bästa golfen i Europas huvudstäder

Weekendresor till Europas storstäder blir allt populärare. Ett tips: Ta med klubborna nästa gång du åker. Vi har sammanställt de bästa alternativen i Europas huvudstäder. Det är nödvändigtvis inte de vassaste banorna, utan faktorer som pris, kommunikationer och närhet till staden spelar också in.

Scroll to Top