Vanliga frågor

Tidningen Svensk Golf och sajten svenskgolf.se/wp ägs av Egmont Publishing AB. Svensk Golf distribueras till medlemmar i en svensk golfklubb ansluten till Svenska Golfförbundet. Principen är en tidning per hushåll. Har du prenumerationsfrågor kring tidningen, kontakta i första hand din hemmaklubb eller Svenska Golfförbundet. Har du frågor om redaktionellt material i Svensk Golf eller på svenskgolf.se/wp, ta kontakt med oss på Egmont. Se adresser och telefonnummer nedan.

Här är ett par vanliga frågor, kanske hittar du svaret på just din fråga nedan.

GOLF-ID & MIN GOLF

Har du frågor som rör ditt golf-id eller något annat kring inloggningen till Min Golf?
Det är Svenska Golfförbundet, inte Egmont Publishing, som administrerar Min Golf. På den här sidan (http://help.golf.se/min-golf–min-golf-bokningsapp/hjalp-till-min-golf/) får du information om hur du går tillväga om du t ex har tappat bort ditt golf-id eller glömt ditt lösenord.

TIDNING

Har du tips eller idéer på något vi borde skriva om i Svensk Golf?
Mejla oss gärna på info@svenskgolf.se!

Jag har bytt adress och vill få Svensk Golf till min nya adress.
Om ärendet gäller adressändring så ber vi dig om att ta kontakt med din hemmaklubb, då det är klubbarna som hanterar Svensk Golfs adressregister, inte vi på redaktionen/Egmont. Det absolut snabbaste sättet att göra en adressändring är att logga in på svenskgolf.se/wp, klicka på fliken ”Min Golf” längst upp till höger, logga in med ditt golf-id och lösenord och sen klicka på Mina sidor, Mina inställningar och Mina uppgifter. Där kan du ändra din adress som styr utdelningen av Svensk Golf.

Har du nyligen bytt postadress och får inte längre Svensk Golf hem i brevlådan?
Dubbelkolla med din hemmaklubb att din nya adress är korrekt införd i GIT.

Får du inte Svensk Golf hem i brevlådan trots att du inte nyligen bytt adress?
Den vanligaste orsaken till detta är att du inte är upplagd som aktiv medlem hos din hemmaklubb, kanske har du inte fått årsfakturan för ditt medlemskap ännu? Hör av dig till din hemmaklubb och fråga om allt ser rätt ut så att du ska få Svensk Golf. Vi har tyvärr ingen möjlighet att kolla detta på redaktionen/Egmont, då vi inte har åtkomst till de systemen.

Har du uppdaterat din adress i Min Golf, kollat med din hemmaklubb som bekräftar att allt ser rätt ut men ändå får du ingen tidning hem till dig?
Om du har testat allt det här men fortfarande inte får tidningen, mejla oss på info@svenskgolf.se och skriv till oss att du har uppdaterat din adress i Min Golf, kollat med hemmaklubben men fortfarande inte får tidningen, så ska vi ta ärendet vidare.

Får du mer än ett exemplar av Svensk Golf hem till dig?
Be din hemmaklubb justera så att bara en person i hushållet får tidningen. Att du får mer än en tidning hem till dig beror på att ni är fler i hushållet som är upplagda som aktiva medlemmar i en golfklubb, vilket triggar utdelning av Svensk Golf. Det är dock enkelt löst genom att din hemmaklubb lägger till er i en gemensam familjegrupp där bara en står listad som mottagare av Svensk Golf. Det är bara din hemmaklubb som kan lösa det här åt dig.

Får du Svensk Golf trots att du inte är medlem i en golfklubb, eller ens spelar golf?
Ibland händer det att en person som flyttar inte ändrar sin adress hos sin hemmaklubb. Då kan Svensk Golf fortsätta att delas ut till samma adress, trots att personen som spelar golf inte längre bor där. Det är bara mottagarens hemmaklubb eller Svenska Golfförbundet som har möjlighet att lösa detta, du når Svenska Golfförbundet på telefon 08-622 15 00 eller via mejl till reception@golf.se.

Jag får tidningen Svensk Golf hem till mig, men den är adresserad till en släkting som har avlidit.
Ring eller mejla Svenska Golfförbundet på 08-622 15 00 eller reception@golf.se så ordnar de detta omgående.

WEBB

Har du tips eller idéer på något vi borde skriva om på svenskgolf.se/wp?
Mejla oss gärna på webbred@svenskgolf.se!

Var ser jag de senaste resultaten på tourerna?
Via leaderboardsidan på svenskgolf.se/wp finner du de senaste resultaten från världens största tourer. Klicka här för att komma dit.

Hur sänds veckans tävlingar?
På svenskgolf.se/wp går det att finna de senaste hålltiderna från Viasat och Cmore. Informationen kommer direkt från dem. Klicka här för att se TV-tiderna.

GOLFGUIDEN

Varför har jag inte fått Golfguiden hem i brevlådan?
Golfguiden med information om Sveriges golfbanor finns kvar, men nu endast i digital form (den hittas här). Svenska Golfförbundet har valt att inte beställa den tryckta versionen från Egmont som ett led i den digitala utvecklingen med nya möjligheter samtidigt som vi ser att printprodukten inte är kostnadseffektiv. Egmont kommer att satsa på att fortsätta driva och vidareutveckla den digitala Golfguiden.

Var kan jag hitta info om Sveriges golfbanor?
Det hittar du i den digitala Golfguiden på www.svenskgolf.se/wp/golfguiden. Den innehåller all information som kan tänkas behövas inför ronden. Telefonnummer, greenstatus, faciliteter och förstås en länk till Min golf där du kan boka starttid. Du får även möjlighet att göra tummen upp om du gillar klubbens bana, miljö, restaurang och service.

Det är fel i informationen i Golfguiden, vad gör jag?
Det finurliga med att Golfguiden nu är helt digital är att informationen kan uppdateras om det blir förändringar. Informationen om respektive golfklubb kommer från databasen i Golfens IT-system (GIT). Om en uppgift saknas eller inte stämmer, meddela klubben så att de kan uppdatera så att det blir rätt. Det är endast golfklubben själv som kan uppdatera informationen, som exempelvis greenstatus och telefonnummer.

Om jag ändå vill ha printutgåvan av Golfguiden, kan jag beställa den?
Nej, det finns inte kvar några exemplar av Golfguiden i tryckt form och det kommer inte att tryckas några nya.

Finns det en app som ersätter Golfguiden?
Nej, däremot är Golfguiden utvecklad först och främst för smartphones. Lägg till startsidan på din hemskärm så har du snabb tillgång.


Vill du komma i kontakt med någon på redaktionen? Ring eller mejla oss!

Tel: +46 (0)8-692 01 00 

Tidningsredaktionen: info@svenskgolf.se

Webbredaktionen: webbred@svenskgolf.se

Besöksadress: Pyramidvägen 7, 169 91, Solna

Chefredaktör & ansvarig utgivare Svensk Golf

Oskar Åsgård, oskar.asgard@svenskgolf.se, 08-692 01 00

Art director

Johan Sundqvist, johan.sundqvist@svenskgolf.se

Redaktörer

Eric Franzén, eric.franzen@svenskgolf.se
Olof Åsgård, olof.asgard@svenskgolf.se

Webbredaktörer

Carl Magnus Hellsten, cm.hellsten@svenskgolf.se
Jesper Johansson, jesper.johansson@svenskgolf.se

Ansvarig utgivare svenskgolf.se/wp

Johan Taubert, johan.taubert@egmont.se

Annonssäljare

Johan Wictorin, 08-410 272 02 johan.wictorin@tillvaxtbolaget.se
Daniel Sahlman, 08-410 272 12 daniel.sahlman@tillvaxtbolaget.se
Patrik Wrådhe, 08-410 272 06 patrik.wradhe@tillvaxtbolaget.se
Anna Johnsson, 08-410 272 03 anna.johnsson@tillvaxtbolaget.se

Scroll to Top