Fakta Golfkrögaren Le Golf Wermdö

– Vår matfilosofi är klassisk matlagning med förstklassiga råvaror med nya influenser från Sydeuropa, säger krögarna Fredrik Westerlund och Stefan Hummelgren som driver Le Golf på Wermdö G&CC.
Läs mer
Arlandastad
Säsongens svamptoast
Ångad rödtungsfilé
Glass med jordgubbar
Dalsjö
Matjestartar
Parmainlindad oxfilé
Lakrits- och rabarbermousse
Delsjö
Hemgjord hamburgare
Linköping
Getostmousse med skinka
Grillad kalvytterfilé
Vaniljpannacotta med jordgubbar
Mölle
Råraka med löjrom
Grillad ryggbiff
Hallongino med kokosglass
Wermdö
Carpaccio på hälleflundra
Grillad majskyckling
Vit chokladmousse
FÖRRÄTT
Carpaccio på hälleflundra med lax & löjromstartar och pepparotsskum
(6 pers)
Carpaccio och tartar:
300 g fryst hälleflundrafilé
300 g lax
50 g löjrom
salt, svartpeppar
mixsallad, gräslök, rödlök, dill
fransk senap, citronsaft, salt & peppar
Pepparrotsskum:
3 msk crème fraiche
1 msk röd mjölk
0,5 msk sherryvinäger
1 msk färsk pepparrot
GÖR SÅ HÄR:
Carpaccio: Rulla hällefilén i svartpeppar, gräslök & dill. Rulla sedan in fisken hårt i plastfilm och forma som en korv och frys in (kan göras dagen före).
Skiva den frysta fisken tunt och lägg på tallrik.
Tartar: Finnhacka laxen. Blanda sedan med gräslök, rödlök, dill, fransk senap, citronsaft och salt & peppar. Forma tartaren, garnera med löjrom på toppen. Lägg tartaren ovanpå den skivade fisken.
Pepparrotsskum: Mixa 3 msk crème fraiche, 1 msk röd mjölk, 0,5 msk sherryvinäger, 1 msk färsk pepparrot. Mixa till ett skum, ringla runt carpaccion och tartaren.

VARMRÄTT
Grillad majskyckling med vårprimörer, risotto, rödlöksmarmelad och örtagårdssås
(6 personer)
6 st majskycklingbröst cirka 150-175 g/st
grön sparris, fänkål, knipplök
3-4 dl avorioris
2 dl vitt vin
2 dl kycklingfond (avkok eller buljongtärning som kokas med vatten)
1 gul lök
2 msk smör
2-3 msk vispgrädde
färska örter
parmesanost
lite finhackade grönsaker
2 normalstora rödlökar
4 dl rödvin
0,5 dl rödvinsvinäger
2-3 msk honung
timjan
3 dl kycklingfond
1 dl vispgrädde
100 g smör
1 msk fransk senap
finhackade örter exempelvis persilja, körvel, dragon
GÖR SÅ HÄR:
Kycklingen: Grilla kycklingbrösten varsamt på båda sidor (ej för länge) salta & peppra.
Vårprimörerna: Grilla sparris, fänkål och knipplöken.
Risotto: Koka avorioriset med vitt vin, kycklingfond och finhackad gul lök. Montera därefter ner smöret och sen vispgrädden. Avsluta med att blanda i färska örter (samma som i örtagårdssåsen), parmesanost och lite finhackade grönsaker.
Rödlöksmarmelad: Blanda rödlökar, rödvin, rödvinsvinäger, honung och finhackad färsk timjan och koka ihop till en nästan torr konsistens.
Örtagårdssås: Koka ihop kycklingfond & vispgrädde tills 3 dl vätska återstår, vispa i smöret. Mixa sedan allt med fransk senap och finhackade örter.

EFTERRÄTT
Vit chokladmousse med Cassis- och vinkokta björnbär
(6 pers)
500 g vispgrädde (ska vara gram)
2 msk cointreau
125 g vit choklad
4 dl rött vin + 4 dl Crème de Cassis
halv vaniljstång, delad & skrapad
100 g socker
2 msk honung
potatismjöl
300 g björnbär
GÖR SÅ HÄR:
Chokladen: Koka upp grädde och cointreau. Häll över chokladen, rör ordentligt så den smälter, kyl ner. Vispa sedan med elvisp till den hårdhet du vill ha på moussen.
Såsen: Koka ihop rött vin, Cassis, vaniljstång, socker och honung tills lite mindre än hälften återstår, red av med lite potatismjöl till en simmig konsistens. Rör försiktigt ner bären. Kyl ner.