Fakta: Golfkrögarna Delsjö
Christian Karlsson och Erik Gustafsson är krögare på Delsjö Golfkrog.
– Vi vill ha nöjda gäster som kommer tillbaka. Det får vi genom att ha höga krav på våra leverantörer och råvaror samt genom att ha duktiga kockar. Maten vi serverar är vällagad modern husmanskost.
Läs mer
Arlandastad
Säsongens svamptoast
Ångad rödtungsfilé
Glass med jordgubbar
Dalsjö
Matjestartar
Parmainlindad oxfilé
Lakrits- och rabarbermousse
Delsjö
Hemgjord hamburgare
Linköping
Getostmousse med skinka
Grillad kalvytterfilé
Vaniljpannacotta med jordgubbar
Mölle
Råraka med löjrom
Grillad ryggbiff
Hallongino med kokosglass
Wermdö
Carpaccio på hälleflundra
Grillad majskyckling
Vit chokladmousse
Delsjöburgare med glaze, cole slaw och pommes frites
Hamburgare:
700 g grovmalen nötfärs, 1 finhackad gul lök, 2 msk matolja, salt och peppar
Glaze:
20 g soltorkade tomater, 1 msk chipotle chilisås, 1 msk soya, 1 msk ostronsås, 1 msk Worchestersås, 1 msk olivolja
Dressing:
2 msk majonnäs, 1 msk pickles, 1 msk Dijonsenap, 1 msk chilisås, salt och peppar
Cole slaw:
200 g tunt skivad vitkål, 50 g riven morot, 50 g ananas i bit med spad, 2 msk majonnäs, 1 msk Dijonsenap, 1 tsk hel kummin, salt och peppar
Grönt:
ruccolasallad, rödlök, tomat, saltgurka
Tillbehör:
hamburgerbröd, pommes frites, 8 skivor bacon, 4 skivor cheddarost
GÖR SÅ HÄR
Hamburgarna:
Blanda färsen med löken och matoljan. Salta och peppra.
Glazen:
Mixa alla ingredienser till glazen i en matberedare tills den blir slät. Gör likadant med dressingen men kör kortare tid så att det fortfarande är små bitar kvar.
Cole slaw:
Blanda alla ingredienser.
Grönt:
Skölj salladen och skär grönsakerna i skivor.
Forma fyra burgare med händerna och stek eller grilla. Under tiden dela bröden och grilla hastigt för att få en spröd yta. Lägg en klick dressing på underdelen av brödet och fortsätt med sallad, lök och tomat. Avsluta med saltgurka. Stek baconskivorna knaprigt. När köttet är färdiggrillat penslas det med glazen. Lägg en skiva ost på varje burgare samt två skivor bacon. Lägg på locket. Tryck igenom en grillpinne genom hela burgaren för att undvika att den välter. Servera burgaren med cole slaw och tjocka pommes.