Hoppa till innehåll

Golfkrögaren Delsjö

Den härliga grillsäsongen är här för att stanna länge. En hemgjord hamburgare med en mängd goda tillbehör är något som både hungriga vuxna och barn gillar. Här bjuds på en hamburgare från Delsjö Golfkrog.

Sylvia Luther

Fakta: Golfkrögarna Delsjö

Bild 1114195 

 

Christian Karlsson och Erik Gustafsson är krögare på Delsjö Golfkrog.
– Vi vill ha nöjda gäster som kommer tillbaka. Det får vi genom att ha höga krav på våra leverantörer och råvaror samt genom att ha duktiga kockar. Maten vi serverar är vällagad modern husmanskost.

Läs mer

Arlandastad
Säsongens svamptoast
Ångad rödtungsfilé
Glass med jordgubbar

Dalsjö
Matjestartar
Parmainlindad oxfilé
Lakrits- och rabarbermousse

Delsjö
Hemgjord hamburgare

Linköping
Getostmousse med skinka
Grillad kalvytterfilé
Vaniljpannacotta med jordgubbar

Mölle
Råraka med löjrom
Grillad ryggbiff
Hallongino med kokosglass

Wermdö
Carpaccio på hälleflundra
Grillad majskyckling
Vit chokladmousse

 

 

Delsjöburgare med glaze, cole slaw och pommes frites

Hamburgare:
700 g grovmalen nötfärs, 1 finhackad gul lök, 2 msk matolja, salt och peppar

Glaze:
20 g soltorkade tomater, 1 msk chipotle chilisås, 1 msk soya, 1 msk ostronsås, 1 msk Worchestersås, 1 msk olivolja

Dressing:
2 msk majonnäs, 1 msk pickles, 1 msk Dijonsenap, 1 msk chilisås, salt och peppar

Cole slaw:
200 g tunt skivad vitkål, 50 g riven morot, 50 g ananas i bit med spad, 2 msk majonnäs, 1 msk Dijonsenap, 1 tsk hel kummin, salt och peppar

Grönt:
ruccolasallad, rödlök, tomat, saltgurka

Tillbehör:
hamburgerbröd, pommes frites, 8 skivor bacon, 4 skivor cheddarost

 

GÖR SÅ HÄR
Hamburgarna
:
Blanda färsen med löken och matoljan. Salta och peppra.

Glazen:
Mixa alla ingredienser till glazen i en matberedare tills den blir slät. Gör likadant med dressingen men kör kortare tid så att det fortfarande är små bitar kvar.

Cole slaw:
Blanda alla ingredienser.

Grönt:
Skölj salladen och skär grönsakerna i skivor. 

Forma fyra burgare med händerna och stek eller grilla. Under tiden dela bröden och grilla hastigt för att få en spröd yta. Lägg en klick dressing på underdelen av brödet och fortsätt med sallad, lök och tomat. Avsluta med saltgurka. Stek baconskivorna knaprigt. När köttet är färdiggrillat penslas det med glazen. Lägg en skiva ost på varje burgare samt två skivor bacon. Lägg på locket. Tryck igenom en grillpinne genom hela burgaren för att undvika att den välter. Servera burgaren med cole slaw och tjocka pommes.

Mer från samma ämne

Läs också

Leva

Proffset satsar på resebranschen

Han har spelat golf i 60 länder och får användning av sin rika erfarenhet i sitt nya jobb. Nu ska Peter Gustavsson sälja golfresor.

Leva

Här är Sveriges Pinehurst

På onsdagen invigdes Sveriges svar på Pinehurst – Ekerums upprustade Långe Jan. Här får både golfstrategen och naturälskaren valuta för pengarna.

Leva

Testa nytt i midsommar

Sugen på en annorlunda midsommar? Packa då både bag och skidor och res till Funäsdalen. Där arrangeras en spännande dubbeltävling.

Nyhetsbrev

Missa inga golfnyheter! Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du daglig koll på vad som händer i Golfvärlden och Golfsverige.