European Nations Championship 2013, Sotogrande, Spanien
Torsdag 14/3
Efter de två första dagarnas spel ligger SwGT på en blygsam 13:e plats i lagtävlingen och bäste man individuellt är Tobias Edén på en 23:e plats. Det finns m.a.o. all anledning att trycka foten betydligt hårdare på gaspedalen inför de två avslutande ronderna för att göra ett ordentligt move upp i resultatlistorna.
Det är inte helt vanligt att killar på den här nivån behöver slå driver på ett par-3 hål men igår på hål 4 var det mer regel än undantag eftersom det mätte 210 meter till pinnen och spelades rakt in i stormbyarna. Väderprognosen inför avslutningsvarven säger fortsatt stark vind men nu från öst istället för väst vilket betyder att banan därmed kommer att spelas helt ”tvärtom” och att det plötsligt kan bli järn-5 på samma hål.
Vi bor denna vecka precis som på La Manga i egna lägenheter med självhushåll och lagar egen mat varje kväll.
Mitt under brinnande tävling pågår det därför bakom kulisserna en annan tävling – nämligen i konsten att laga godast middag. Efter att ha introducerats i killarnas köksfärdigheter under en chokladbollsbakningstävling förra våren så kan jag väl säga att det var med en viss skepsis som jag gav dem fria tyglar i köket men jag kan glatt erkänna att mina farhågor visade sig onödiga. Leader in the clubhouse är just nu Hampus och Hannes som trollade ihop en fantastiskt god korvgryta i tisdags och sista chansen att slå sig in i toppstriden är imorgon då undertecknad tillsammans med Ola Lindgren som anslöt nu i eftermiddag står som matansvariga.
/ Jesse Karlsson, SwGT coach herrlandslaget