
Trångt på driving range

Trångt på övningsgreen

Här fanns en gång en gigantisk kycklinggryta, no more…

Tommy fixar efter maten
ET-kval, PGA Catalunya, Girona Spanien
NU är det så dags för årets slutkval till Europatouren. De 25 bästa plus delningar får ett kort till nästa års tour. Kommer man inte topp 25 får man en sämre kategori med begränsade möjligheter till spel. Skulle man ta ett kort så ger det cirka 18 starter, detta varierar från år till år men där någonstans landar det. Med andra ord, tuffa förutsättningar för att få ett heltidsjobb på herrarnas Europatour.
Nu har det kokat ner till 156 spelare stort startfält, slutkvalet spelas sex ronder med kval efter fyra. Vi har 22 svenska killar på plats, rookies blandat med vinnare på touren. Sverige är näst största nation i antal deltagare, endast England med 33 spelare har fler med. Kvalet spelas på två banor.
Under veckan har vi ett ”svenskhus” där flera av våra spelare bor. KG Nissén som jobbar för Swedish Golf Teams Performance Team och kocken Tommy finns på plats där för att ge service och goda förutsättningar för våra spelare.
Ett kval är inget drömställe att vara på, mycket står på spel och det är en påfrestande vecka på många sätt och vis. Förhoppningsvis blir huset en plats för avkoppling mellan varven, en möjlighet att kunna äta god och nyttig mat, få behandling och massage, prata om annat med andra spelare och helt enkelt ladda batterierna under en lång och tuff vecka.
Det blir många roliga och intressanta diskussioner vid matbordet och det är kul att höra hur engagerade och måna våra killar är om svensk golf och dess framtid.
På söndag startar tävlingen, i morgon lördag är det sista inspelsdag och förberedelser inför för kvalet.
Starttider hittar du här
Swedish Golf Team genom Katarina Vangdal