5de474dc5064c

Video

TV: Världens sämsta golfare slog 66 (!) slag på Sawgrass 17:e

1986 blev han utnämnd till världens sämsta golfare av GolfDigest. Detta efter han hålat ut på TPC Sawgrass 17:e hål på 66 slag. 2011 kom han tillbaka för revansch.

Text: Jesper Johansson • 2016-05-09

Den här veckan stannar PGA Tour till på TPC Sawgrass i Ponte Vedra Beach för att spela herrgolfens femte major, The Players Championship.
Den här texten handlar dock inte om proffsen.
Utan om en riktig amatör. 

Vinn 5 dussin golfbollar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Angelo Spagnolo är om inte en hjälte för alla mediokra golfare där ute, så åtminstone en påminnelse om att golf är mer än bara bra scorer och hole-in-one. 1986 bestämde sig magasinet, GolfDigest, att kröna världens sämsta golfare. Mängder med brev kom in från alla hörn i USA.

En viktig aspekt i kröningen var att personen inte skulle vara en nybörjare, utan någon som spelade golf på regelbunden nivå.

Efter att man funnit vad man ansåg vara de fyra sämsta bland de 500 som blev nominerade, skickade man ut dem på TPC Sawgrass i hopp om att kunna kröna den absolut sämsta.

Fem ö-greener alla borde spela

Det var där Angelo Spagnolo drog det längsta strået genom att bland annat registrera en 66:a (!) på banans berömda 17:e hål.

Detta efter att han till slut puttat sig runt hela sjön och in på green via gångvägen – som efter tävlingen döptes till “Angelos Alley”.

2011 bjöds han tillbaka till banan för att göra ett nytt försök på ett av PGA Tours svåraste hål. Golfchannel var med och dokumenterade hela händelseförloppet.  

Så här såg det ut: Text: Jesper Johansson • 2016-05-09
Video19:e hålet
Scroll to Top