Wilson Staff Model ZM landar i butikerna den 2 april.

Utrustning

Smidda wedgar från Wilson

Mångsidighet är ledstjärna för nya Staff Model ZM-linjen.

Text: Eric Franzén • 2024-03-19 Uppdaterad 2024-03-19

Efter vinterns lansering av Staff Model Blade och CB-järnen uppdaterar nu också Wilson sin wedge-familj. Staff Model ZM-linjen är utformad med målsättningen att kunna erbjuda ett lämpligt alternativ för banorna du oftast spelar, med hänsyn till underlaget, och som också ska kunna passa för spelarens individuella attackvinkel. Detta uppnås genom de tre olika bounce-alternativen för varje huvud, som ackompanjeras av en mångsidig sulslipning på seriens High Toe-modell.

På huvudet återfinns en ny precisionsfräst skårdesign som kombinerats med en sandblästring av träffytan för att skapa bättre friktion mot bollen, inte minst under förhållanden med väta på spelytorna. High toe-modellen kommer med en träffyta av full face-typ med heltäckande skåror över merparten av bladet.

Huvudena är tillverkade i smitt kolfiberstål och kommer med progressiv positionering av tyngdpunkten genom loften.

  • – Tyngdpunkten flyttas progressivt genom loftalternativen. Detta medför att massan utökas på huvudet mellan 54 och 56 grader, och ännu mer på 58 till 60 grader, kommenterar Harry Nodwell, produktchef på Wilson Golf.

Wilson Staff ZM finns tillgänglig i loften 50, 52, 54 (endast höger), 56, 58 (endast höger) och 60 grader, med huvuden i 46 och 48 grader tillgängliga hos auktoriserade utprovare. För Wilson Staff ZM HT finns loftalternativ på 56 och 60 grader (endast höger på båda) tillsammans med ett huvud på 64 grader som custom-alternativ. Priset ligger på 1 600 kronor för samtliga modeller och loft.

Läs också:


Text: Eric Franzén • 2024-03-19
UtrustningUtrustningWedgarWilson
Scroll to Top