Ai One Jailbird Cruiser är en av modellerna som landar i butik i mitten av mars.

Fler AI-putters från Odyssey

Ai-One-familjen utökas med fem Cruiser-modeller.

Text: Eric Franzén • 2024-02-08 Uppdaterad 2024-02-08

I höstas lanserade Odyssey Ai-One-serien, som snabbt hamnade i händerna på spelare som Jon Rahm, Sam Burns och Ruoning Yin. Ai-One och Ai-One Milled bestod av putters där träffytornas tjocklek skiftar vid olika punkter från tå till häl för att kunna erbjuda en jämnare bollhastighet när träffen inte sitter direkt i mitten av bladet. En designlösning som utarbetats genom maskininlärning och omfattande datorsimulationer som i detalj visat hur bollen reagerat när olika punkter på träffytan förändrats.

Nu utökas också Ai-One-familjen med fem nya Cruiser-modeller. En beteckning som Odyssey använder för att samla putters som är motbalanserade samt har längre skaft och/eller ett tyngre huvud. Dessa kommer med Odysseys sedvanliga White Hot-inlägg och utbytbara vikter i främre delen av huvudet.

Cruiser-modellerna, som kostar 3 999 kronor och landar i butik 15 mars, är följande:

#7 Cruiser. Ett välkänt Odyssey-huvud som kommer i en 380-grams version samt med 38 tums-skaft (nya tyngre stålmodellen SL 140) och ett 17 tums-grepp.

#7 Arm Lock: Samma huvud som ovan men med ett 42 tumsskaft samt Arm Lock-grepp som underarmen kan vila mot.

#7 CS Broomstick är samma huvud som ovan men i en 450-grams version som kommer med ett 48-tums långt skaft och delat broomstick-grepp.

Ai-One Double Wide Cruiser är ett bredare bladhuvud som här lanseras i en 380-grams version samt med ett 38-tums SL 140-skaft och tillhörande 17 tums-grepp.

Jailbird Cruiser var ett av fjolårets mest efterfrågade huvuden på touren, efter den renässans som modellen upplevde vid Wyndham Clarks seger i US Open. Kommer här i en 380-grams version samt med ett 38-tums SL 140-skaft och tillhörande 17 tums-grepp.

Läs också:


Text: Eric Franzén • 2024-02-08
UtrustningCallawayOdysseyPuttersUtrustning
Rulla till toppen