Hjälp med höjd och fart står på menyn när nya Launcher XL2 anländer.

Cleveland uppdaterar superförlåtande driverserien

Launcher XL 2 och Halo XL kommer med nya Ai-designade träffytor.

Text: Eric Franzén • 2024-01-08 Uppdaterad 2024-01-08

Den andra generationen av Launcher XL-familjen är här. Likt tidigare rör det sig om spelförbättrande drivers med en större och mer utdragen profil på huvudet, som erbjuder generöst med hjälp för att skapa fart och höjd i utslagen.

Rent prestandamässigt är det träffytan och MainFrame XL Face-teknologin som utgör den största nyheten på Launcher XL 2, som kommer att kosta 5 499 kr i butik. Likt andra bolag har Cleveland använt Ai-baserade simulationer i utformningen av träffytans varierande tjocklek, för att i större grad kunna bibehålla en hög och jämn bollhastighet vid träffar som rör sig utanför huvudets mitt. Huvudets konstruktion har också setts över i syfte att öka stabiliteten. Något som uppnåtts genom att förändra viktfördelningen och den övergripande designen på huvudet, som enligt Clevelands mätdata har två procent högre MOI i häl- och tåparti i jämförelse med föregående Launcher XL samt 12 procent högre MOI i huvudets vertikala plan – vilket också uppges vara de högsta MOI-talen någonsin för en driver från bolaget.

Launcher XL 2 kommer också i en drawfrämjande version där viktningen förändrats för att ge huvudet mer tydliga slicemildrande egenskaper.

Den nya MainFrame XL Face-teknologin dyker också upp i den nya generationen av Clevelands Halo XL Woods. Den senaste generationen av Clevelands spelförbättrande linje med hybrider (2 999 kr) och fairwaywoods (3 499 kr) innehåller också en uppdaterad version av Hy-Wood-modellerna (3 299 kr). En klubba som sett till formen på huvudet och skaftlängden rör sig i gränslandet mellan hybrider och fairwaywoods. 

Undertill har Halo XL-modellerna också fått en ny version av GlideRail-teknologin vars skåror utformats för att enklare glida igenom gräset, samtidigt som träffytan behålls i en neutral vinkel. 

Samtliga modeller i Launcher XL 2- och Halo XL-familjerna finns i butik den 17 februari.


Text: Eric Franzén • 2024-01-08
UtrustningCleveland/SrixonDriversFairwaywoodsHybrider
Rulla till toppen