Staff Model X och Staff Model anländer till butikerna under första halvan av januari.

Säg hej till Wilsons nya flaggskeppsbollar

Två tourpräglade modeller väntar i den nya generationen av Staff Model-familjen.

Text: Eric Franzén • 2024-01-07 Uppdaterad 2024-01-08

Det är tydligt att den bättre spelaren har varit i fokus när Wilson har utvecklat 2024 års generation av Staff Model-familjen, i linje med företagets vision att renodla Staff Model-linjen med produkter riktade mot denna målgrupp. Det står redan klart att Brendan Steele, Ricky Barnes, Martin Trainer och andra namn i Wilsons tourstall snarast kommer att sätta dessa bollmodeller i spel under årets säsong.

Både Wilson Staff Model X och Wilson Staff Model är fyrdelsbollar med bolagets hittills tunnaste uretanskal. Modellerna baseras på en uppdaterad gummikärna som har gjorts något fastare och ligger nu mellan 95 och 100 i kompression, beroende på modell. Detta ska garantera en bättre utväxling i bollhastighet.

– Vi tror att bollen i ’X’-versionen kommer att tilltala en större grupp elitspelare som söker högre hastighet och spinn, medan den nya Staff-modellen är utformad för golfare som genererar tillräckligt med spinn själva”, säger Frank Simonutti, Global Director of Golf Ball Innovation på Wilson Golf.

Inuti Staff Model X har den inre, mjukare manteln modifierats något för att uppnå optimala spinntal med järnen. Denna modell är främst skapad för spelare som söker en premiumboll med något fastare känsla men som ändå levererar rikligt med spinn vid slagen mot greenerna.

Staff Model kommer med en något mjukare kärna än X-versionen. Detta för att ge en bättre träffkänsla och möjliggöra något lägre bollflykt med drivern och vid längre inspel.

– Tourspelarna som har spelat eller testat den ursprungliga bollen har gett oss värdefull feedback angående den nivå av spinn de redan kunde generera. Därför gjorde vi justeringar på kärnan och den inre mantellagret för att minska spinn med drivern samtidigt som vi behöll ett fast yttre mantellager och ett tunt skal av uretan för att behålla högt spinn på järnklubborna. Den nya Staff Model-bollen har lägre kompression än den föregående versionen och ger något lägre spinn med wedgarna, säger Frank Simonutti.

Staff Model och Staff Model X kostar 600 kr per dussin och släpps i butik den 12 januari.


Text: Eric Franzén • 2024-01-07
UtrustninggolfbollarUtrustningWilson
Rulla till toppen