Paradym Ai Smoke finns i butik under början av februari.

Här är Callaways nya distansjärn

Tre järnmodeller rullas ut i Paradym Ai Smoke-serien.

Text: Eric Franzén • 2024-01-04 Uppdaterad 2024-01-04

Vid de största tourernas årspremiär kan vi räkna med att ett antal drivers och fairwaywoods från Callaways Paradym Ai Smoke-serie kommer att luftas i fälten. När det gäller järnen i serien är det dock främst medelgolfaren som funnits i åtanke. Precis som med fjolårets Paradym-järn är det starka loft och teknologiladdade huvuden som står på menyn och ska hjälpa spelaren att uppnå mer längd och höjd.

Likt seriens drivers och metalwoods är järnen resultatet av en Ai-driven designprocess där olika sving- och träffmönster har kategoriserats för olika spelartyper, vilket sedan har legat till grund för träffytans utformning. Utseendemässigt kompenseras den förtroendeingivande bladlängden av den något tunnare topplinjen och den progressiva sulbredden. Detta kompletteras med en maskinellt nedsliten leading edge som gör det enklare att ta sig igenom gräset.

Paradym Ai Smoke är modellen som riktar sig till spelare med medelgod eller högre klubbhastighet. Det är ett ihåligt distansjärn där träffytans design ger spelaren möjlighet att få full utväxling av modellens starka loft. Järnsjuan har ett loft på 28 grader utan att spinntalen sjunker dramatiskt.

Paradym Ai Smoke HL har en något större profil och är en mer förlåtande modell, som vänder sig till de som behöver mer hjälp med att skapa höjd i sina slag. Järnsjuan har här 30 grader i loft samtidigt som den understödjande cavity back-konstruktionen har utformats med en låg tyngdpunkt bakom huvudet.

Paradym Ai Smoke Max Fast har en något lättare totalvikt och är utformad för spelaren som främst behöver öka klubbhastigheten. Här har järnsjuan ett loft på 31 grader, ackompanjerat av MCA Tensei Blue/Silver på 40 gram som standardskaft.

Samtliga järnmodeller finns i butik från och med den 4:e februari och kostar 10 499 kronor med stålskaft (6 klubbor) samt 11 999 kronor med grafit.

Paradym Ai Smoke-seriens hybrider (pris: 3 799 kr) – Ai Smoke, Ai Smoke HL och Ai Smoke Max Fast – kompletterar respektive järnmodell och vänder sig till samma övergripande typ av spelare. Generellt sett är detta spelvänliga huvuden som har försetts med en något större profil än fjolårets Paradym-hybrider. Konstruktionen inkluderar också den så kallade speed cartridge-lösningen, vilken i grund och botten är en kassett med en volframvikt och som introducerades i 2022 års Rogue St-serie. Träffytan bygger på samma Ai Smart Face-teknologi som seriens övriga woods, men med en individuell design som har anpassats för den spelartyp som modellen främst är avsedd för.


Text: Eric Franzén • 2024-01-04
UtrustningCallawayHybriderJärn
Rulla till toppen