Svenska bollmärket Hitpin Golf peggar upp nya bollar. Foto: Hitpin Golf

Utrustning

Svenska Hitpin Golfs satsning fortsätter 

Kommer med fler bollnyheter och mottot är detsamma – prestanda till ett lägre pris.

Text: Olof Åsgård • 2023-06-16 Uppdaterad 2023-06-17

Hitpin Golf lanserades förra året och är ett svenskt bollmärke som vill erbjuda hög prestanda till en lägre peng än de stora aktörerna på marknaden.

Mottagandet under debutsäsongen var positivt och grundaren Johan Ronnestam fortsätter sin satsning.
– Vi fortsätter att söka efter bättre material, bättre konstruktioner och bättre design. Men aldrig på bekostnad av ett bra pris, säger Johan Ronnestam, grundare och bollkreatör Hitpin Golf.

I år släpps nya golfbollen Pro F1, en tredelsboll som passar de flesta spelare och ger goda egenskaper från tee till green.

Pro F1+ har fått en ny blandning till i år. Denna fyrdelsboll riktar sig till spelare med hög svinghastighet och erbjuder en något högre bollflykt och mer spinn.

Även fjolårets storsäljare Tour Titan Soft har fått en uppdatering med ny konstruktion. Den här modellen tillverkas i surlyn vilket gör att priset kan pressas ner ytterligare utan att tappa alltför mycket känsla och prestanda jämfört med Pro F1/F1+.

Pro F1/F1+ har uppdaterade dimplemönster med 352 dimplar för bättre aerodynamik. De har även fått en ny kärnblandning för bättre känsla, mer spinn i närspelet och mer längd från tee. 

Bollarna designas i Sverige och tillverkas i Kina. Johan Ronnestam är nöjd med starten för Hitpin och ser fram mot den här säsongen:
– Vi testade under hösten 2022 och våren 2023 en mängd olika formulas (ungefär gummiblandningar). Både tourspelare och vanliga dödliga spelare som jag själv har testat bollen på både bana och i studio. Bollen har rullat på helt vanliga svenska golfbanor och på Valderamas välansade greener. Vi har fått grym feedback och fin data som visar att bollarna står sig väl i jämförelse med många av de mest kända bollarna på marknaden. Vi har ingen avsikt att gå upp till samma höga pris. Vi vill erbjuda golfbollar tillverkade i premiummaterial som inte spräcker plånboken.

Hitpin Pro F1
Pris: 389 kronor för ett dussin

Hitpin Pro F1+
Pris: 399 kronor för ett dussin

Hitpin Tour Titan Pro
Pris: 369 kronor för ett dussin

Hitpin Supersonic
Pris: 199 kronor för ett dussinText: Olof Åsgård • 2023-06-16
UtrustningBollargolfbollarHitpinUtrustning
Rulla till toppen