Fyrfaldige Europatour-segraren Mathias Grönberg slöt upp med Vippy Golf under PGA Show i Orlando.

Svenska peggen prisad på PGA-mässan

Vippy Golf belönades med utmärkelsen "“Most Innovative Concept”.

Text: Eric Franzén • 2023-01-31 Uppdaterad 2023-01-31

Under förra veckan samlades tränare, inköpare, utrustningsleverantörer och andra delar av golfbranschen i Orlando för den årliga PGA-mässan. Vid sidan av mässgolvet i den stora hallen viks också en specifik yta åt “ Inventors Spotlight Exhibit Pavilion” där över 50 innovationsdrivna golfaktörer visar upp sina produkter.  Det är också bland dessa som utmärkelsen “Most Innovative Concept” delas ut. Ett pris som under detta år tillföll svenska Vippy Golf och deras justerbara pegglösning som visades upp i montern.

– Priset är ett bevis på att uppfinningen är bra och löser ett problem. Utmärkelsen ”bästa uppfinningen” på PGA SHOW 2023 i konkurrens med 52 st andra innovationer har redan öppnat dörrar. Nu blir det både lättare och roligare att ta nästa steg från handgjorda prototyper till förädlade och mer hållbara träningspeggar för range och simulatorgolf, säger Kenth Lindgren uppfinnare och grundare av Vippy Golf 

Vippy Golfs pegg justeras till önskad höjd medan den sitter kvar i sin hållare, vilket exempelvis underlättar när flera spelare kör en simulatorrond. Pegglösningen är utvecklad med olika typer av hållare och kan därmed användas på såväl rangemattor som utslagsplatser på vanligt naturgräs.


Text: Eric Franzén • 2023-01-31
UtrustningUtrustning
Rulla till toppen