Srixons ZX-linje består av fyra olika modeller.

Srixon uppdaterar ZX-järnen

Från blad till distansjärn. Senaste generationen av Srixons breda linje är här.

Text: Eric Franzén • 2023-01-12 Uppdaterad 2023-01-12

Vi har sett dem i händerna på utpräglade ballstrikers som Brooks Koepka och Hideki Matsuyama. Srixons ZX-järn är för många främst förknippade med kontroll och känsla. Välkalibrerade precisionsverktyg där Tour V.T.-sulan uppskattas för hur den minimerar ytan som som interagerar mot marken vid slaget, samtidigt som möjligheterna att matcha fram komboset med Z-Forged, ZX7, ZX5, ZX4 utvecklats allt mer – och nu tydliggörs ytterligare när alla järnen i serien får samma tjocklek på topplinjen.

Man kan fortfarande betrakta ZX7 Mk II som den tidlösa hörnstenen i familjen. Ett omtalat tourjärn där det nya vibrationsdämpande PureFrame-inlägget av kolstål smitts in i huvudet, direkt bakom träffytans mitt, för att förhöja känslan. 

De handicapmässigt generösare ZX5 Mk II och ZX4 Mk II har begåvats med en uppdaterad grundkonstruktion av träffytorna där den eftersökta varierade tjockleken uppnås genom skåror, kanaler och håligheter som fräses in i baksidan. Denna designlösning ska öka ytans flexibla egenskaper vid träffen, samtidigt som den medför att vikt frigörs och kan flyttas mot tå samt häl för ökad stabilitet.

Z-Forged II är som namnet antyder den andra generationen av Srixons smidda muscle back blad. Utformade i nära samarbete med spelare i Srixons tourstall vars feedback kanaliserats i en bladklubba med kompakt profil och tunn sula, vilket förstärker möjligheterna att arbeta med bollen i höjd- och sidled.

Srixon ZX7, ZX5, ZX4 och Z-Forged II finns ute i butik den 1 mars.

Ett set med 6-PW kostar då 11 999 kr med stålskaft och 12 999 kr med grafit. Järnen kan även köpas individuellt per klubba där stålskaft ligger på 2 000 kronor samt grafit på 2 170 kr.


Text: Eric Franzén • 2023-01-12
UtrustningJärnSrixonUtrustning
Rulla till toppen