Säg hej till King Tour, King CB och King MB.

Cobra frestar med nya tourjärn

Tre smidda modeller landar i butik under februari

Text: Eric Franzén • 2023-01-12 Uppdaterad 2023-01-12

Tourjärn av mer traditionell typ har under senare år varit en bristvara i Cobras sortiment. Något som ändras den 3 februari då KING-familjen utökas med tre nya modeller. Det är tre smidda huvuden som tillverkats i Cobras femstegsprocess, där stålet i det sista skedet ännu en gång hettats upp till 700 grader och utsätts för 2000 tons tryck i smidespressen innan fräsningen av klubbans konturer tar vid. Något som ska medföra en tydligare kvalitetssäkring sett till huvudets känsla och prestanda.

King Tour är modellen som fångar in det bredaste spannet av spelare, från Rickie Fowler till klubbgolfare med högre singelhandicap. Tar delvis vid där King Tour MIM lämnade oss och har något starkare loft än CB och MB samt en cavitydesign – vilken frigjort vikt som ompositionerats till häl- och tåpartiet. 

King CB är en avskalad cavity back-modell där kraven på bollträffen ökar kännbart. Kommer också i ett komboset där KING MB mixas in från 7-PW. Detta är en kompakt bladklubba med tunn sula som främst riktar sig till den bättre spelaren som har en mycket konstant bollträff och gärna vill arbeta med bollbanan. 

Prismässigt hamnar alla tre modellerna på 11 000 kr för 5-PW, vilket är samma nivå som fjolårets distansjärn King Tec och King Tec X.

King-linjen kompletteras också med en uppdaterad version av King Tec hybrid (pris: 3 300 kr), vars design primärt riktar sig mot spelare som vill fylla ut setet med ett huvud som priotererar kontroll och höjd före ren längd. KING Tec Utility Iron (pris: 2 400 kr) kan ses som ett något mer mångsidigt alternativ för den som föredrar ett järnhuvud och söker större frihet att jobba med bollbanan från fairway och tee.


Text: Eric Franzén • 2023-01-12
UtrustningCobraHybriderJärnUtrustning
Rulla till toppen