Hitpin – en ny svensk golfboll. Foto: Press

Utrustning

Ny svensk golfboll på marknaden

”Unga ska kunna spela en riktigt bra golfboll som inte kostar skjortan.”

Text: Olof Åsgård • 2022-04-22 Uppdaterad 2022-04-22

Ett nytt svenskt bollmärke – Hitpin Golf – tar nu klivet in på marknaden. 
Johan Ronnestam har bakåt i tiden arbetat i golfbranschen men fick idén när han dammade av klubborna igen efter ett längre uppehåll. Som junior drömde han om att spela Titleists Balata-bollar. Men de var för dyra. 
När Ronnestam återupptog golfen för tre år sedan hittade han en Vice-boll i skogen och blev inspirerad av att det fanns fler märken än bara de största tillverkarnas välkända golfbollar. 

Nu lanseras tre olika Hitpin-bollar. 

  • Hitpin Pro F1+, en fyrdelsboll med hög bollspin och bollhastighet.
  • Hitpin Tour Titan Soft, en mjuk tredelsboll med lägre spinn än Pro F1+. 
  • Hitpin Supersonic, en tvådelsboll utvecklad för längd. 

– För mig personligen ser jag ett stort värde i att få starta ett företag som faktiskt möjliggör för unga och människor som inte har så starka resurser, att spela en riktigt bra golfboll som inte kostar skjortan, berättar Johan Ronnestam. 

Bollarna tillverkas i Kina och Ronnestam har provspelat många prototyper och specificerat om materialen under två års tid innan han hade tre bollar han var nöjd med.

– Jag kontaktade ett flertal olika fabriker som tillverkar bollar. Både i Kina, Taiwan och även Vietnam. Jag beställde sedan hem en uppsättning prototyper. I det läget specificerar jag materialet med fokus på mjuk/hårdhet, täthet, olika blandningar av Urethan och Surlyn. Jag har sedan under fyra omgångar specificerat om bollarna, exempelvis Hitpin Pro F1+ har jag provspelat cirka 20 olika blandningar av för att komma fram till en jag i slutändan varit nöjd med. Både jag och andra har provspelat bollarna och gett feedback. Vi har även testat i Trackman för att söka konsekvens och mäta spinntal. Men bäst feedback är när riktigt duktiga spelare spelar bollen på banor där de vet hur andra bollar presterar, säger Johan Ronnestam.

Hitpin Pro F1+

Pris: 384–444 kronor/dussin (beroende på hur många dussin som beställs)
Färg: Vit

Hitpin Tour Titan Soft

Pris: 360–432 kronor/dussin
Färg: Vit, Gul

Hitpin Supersonic

Pris: 192–276 kronor/dussin 
Färg: Vit, Limegrön, Ljusblå


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-04-22
UtrustningBollargolfbollarHitpinUtrustning
Scroll to Top