Flightscopes Mevo+ kan också används för simulatorspel.

Flightscope uppgraderar Mevo+

Mäter svingspår, svingplan, dynamiskt loft och andra parametrar med nytt tilläggspaket

Text: Eric Franzén • 2022-02-04 Uppdaterad 2022-03-06

Konkurrensen på marknaden för launchmonitorer som inriktas mot konsumenter hårdnar ytterligare när Flightscope lanserar ett omfattande tilläggspaket till Mevo+. En modell som rullades ut för drygt ett år sedan med en prislapp på drygt 20 000 kronor, och i sitt initala utförande exempelvis erbjöd mätdata kring boll – och klubbhastighet, spinn, angle of attack, smash factor.

Med bolagets nya Pro Package, som levereras i form av en uppdatering enhetens mjukvara, utökas detta med mätpunkter för klubbans spår, blad mot spår, blad mot mål, vertikalt svingplan, horisontellt svingplan, lågpunkt och dynamiskt loft/skruv.

Detta innebär att Mevo+ uppgraderas med samma Fusion Tracking Teknologi som tidigare enbart varit tillgänglig i Flightscopes X3-modell, som exempelvis Bryson Dechambeau har använt ute på tourtävlingar. Fusion Tracking bygger i korthet på att dopplerradar och synkroniserad bilddata kombineras i enhetens beräkningar och analys av slagen.

Pro Package kommer med en angiven prislapp på runt 9 000 kronor, och kan köpas över nätet. . Totalkostnaden för en uppgraderad Mevo+ landar därmed på cirka 30 000 kr. Något som placerar modellen i det högre prisskiktet på konsumentmarknaden, men som namnet antyder gör Pro Package Mevo+ till ett relativt billigt alternativ för professionellt bruk av exempelvis tränare och klubbutprovare.

– Med lanseringen av Flightscope Mevo+ Pro Package kan golfare, tränare och utprovare nu komma åt en otrolig mängd data till en prislapp som aldrig tidigare funnits på marknaden för en launchmonitor som erbjuder så mycket information, säger Henri Johnson, Flightscopes grundare och vd i ett pressmeddelande.


Text: Eric Franzén • 2022-02-04
UtrustningBryson DeChambeauFlightscopeMevo+
Rulla till toppen