Titleist Pro V1 och Pro V1x RCT.

Titleist lanserar Pro V1-modell för inomhusbruk

TrackMan-optimerad boll ska ge mer exakta spinntal vid slag som inte slås under bar himmel.

Text: Eric Franzén • 2021-10-21 Uppdaterad 2021-10-21

När du slår en vanlig boll inomhus framför en Trackman-enhet finns det en risk att vissa värden kopplade till spinntal inte återges korrekt. Tidigare har detta kunnat åtgärdas genom att ett mindre klistermärke av reflekterande material fästs på bollen. En fungerande lösning som i längden inte blir helt pålitlig när märket slits under slagen eller om spelaren missar att linjera bollen rätt innan slaget.

Detta har Titleist utvecklingsteam nu åtgärdat genom att skapa en boll som är optimerad för att användas inomhus med TrackMans radarteknologi. ProV1 RCT, vilket står för Radar Captive Technology, och ProV1x RCT är i grunden exakt samma modell som den vanliga bollen, men med ett kompletterande reflektivt mönster placerat mellan bollens kärna och skalet som säkerställer att slagen återges med korrekta värden. Detta utan krav på att något klistermärke används eller exakt linjering av bollen. 

Produkten är främst framtagen för dem som arbetar med utprovning av utrustning eller spelare som har en högre kravbild på hur deras slag mäts inomhus. Medelgolfare som vill vara helt säkra på att deras wedgeslag på sista hålet i en tät simulatormatch kan givetvis också köpa Pro V1 RCT (rek butikspris: 699 kr per dussin) när den lanseras i Norden under december månad.


Text: Eric Franzén • 2021-10-21
UtrustningPro V1Pro V1xTitleistTrackMan
Rulla till toppen