Utrustning

Ny generation av TaylorMades succéjärn

Tillverkarens mest populära järnmodell kommer i en ny, uppgraderad, version.

Text: Eric Franzén • 2021-08-10

P790 är en av TaylorMades mest populära järnmodeller genom tiderna. Ett distansjärn med en tekniskt sofistikerad flermaterialskonstruktion som en stor målgrupp av främst något bättre medelgolfare stoppat i bagen på bred front.

Den tredje generationen av P790 fortsätter vidare på den inslagna vägen, genom att förfina och utveckla den smidda och ihåliga konstruktionens element. Det flexibla inlägget av uretanskum som finns bakom träffytan har 69 procents mindre täthet än tidigare och kallas nu SpeedFoam Air. Detta har både möjliggjort viktbesparingar på i snitt 3,5 gram per klubba samt en ny smidd träffyta, som med sin tjocklek på 1,5 millimeter blir den hittills tunnaste i 790-seriens fyra år långa historia.
– SpeedFoam Air är hjärtat i de nya 790-järnen. Utvecklingen av detta viktmässigt lätta uretanmaterial tillät att vi kunde förändra huvudets konstruktion för att främja bättre en bättre utgångsvinkel i slagen och en sweetspot som täcker de flesta vanliga punkter på huvudet där träffen hamnar, berättar Matt Bovee, från produktutvecklingsteamet på TaylorMade som står bakom P790.

I likhet med andra tillverkare har TaylorMade alltså kartlagt olika typer av spelares vanligaste träffmönster på bladet för att kunna optimera ytans egenskaper, samt också ändra viktfördelningen där huvudets volframtyngd flyttats ut mer mot tån – tack var den viktbesparing som SpeedFoam Air inneburit.

Rent utseendemässigt tar också huvudets mer avskalade design ett steg mot P770, och de övriga järnen i P-serien för att skapa en mer sömlös övergång mellan modellerna i utprovade komboset.

Nya P790 lanseras hos svenska återförsäljare den 3 september.
Pris: 14 000 kronor (6 järn, stålskaft True Temper Dynamic Gold).

Samma dag landar också P790 UDI – seriens nya utilityjärn som kommer med 17 gradigt loft, alltså motsvarande järn-2,  och till ett pris på 2 600 kronor.


Text: Eric Franzén • 2021-08-10
UtrustningJärnTaylorMadeUtrustning
Scroll to Top