Drivertest 2021

TaylorMade SIM2 Max

Betyg och omdömen om TaylorMade SIM2 Max i Svensk Golfs drivertest 2021.

Text: Svensk Golf • 2021-02-25 Uppdaterad 2021-03-02

FAKTA

Pris 5 300 kr 
Loft 9°, 10,5°, 12°
Justerbar Loft och lievinkel
Finns den i vänster? Ja, 9° och 10,5°

De fartgenererande och aerodynamiska egenskaperna från fjolårets SIM-serie bibehålls i SIM2-serien menar TaylorMade. Fokus i år har legat på förlåtande egenskaper och detta genom att omarbeta huvudet med mer kolfiber i kronan och i sulan. Det gör att mer vikt kan placeras längst bak för höjd MOI (tröghetsmoment). SIM2 Max är seriens mest förlåtande driver och har en 24 grams volframvikt längst bak som höjer MOI-talet och främjar en högre bollflykt med mer spinn i bollen.

SVENSK GOLF SÄGER

”Sportigt utseende som jag gillar. Som ett padelracket korsat med kompressionstajts.” Ja, TaylorMades drivers sticker ut i utseende och det delar panelen i två läger. Prestandamässigt är dock majoriteten nöjda med vad SIM2 Max levererar. Ljudet och träffen sticker ut i positiv bemärkelse i jämförelse med andra ”Max”-modeller i testet och de förlåtande egenskaperna gör att många, i synnerhet de med medelsnabba svinghastigheter, känner att de kan lita på SIM2 Max. 

FÖR VEM?

En av de drivers i årets test som lyckas leverera fina resultat för i stort sett hela panelen. Klart mer förlåtande än syskonmodellen SIM2. Även om SIM2 Max är konstruerad för att ge högre spinntal, sticker de inte iväg allt för högt vilket ger riktigt god längdmässig utdelning för många i panelen.

DRIVERTESTET I SIFFROR

55 536 – För varje slag registrerar TrackMan 26 olika mått om träffen och bollflykten. Detta gav oss över 50 000 datapunkter att analysera.

2 136 – Så många drivar slog vår testpanel i Dormys testcenter.

22,8 – Så många meter skiljde det i snitt för paneldeltagarna mellan den driver de slog längst respektive kortast med. Det minsta glappet någon i panelen hade var 16 meter, det största var 35 meter. Med andra ord, det lönar sig att hitta rätt driver!

9,2 – Så många meter slog panelmedlemmarna i snitt med sin egen driver jämfört med den nya driver de slog längst med. Panelen hade i snitt en 4,5 år gammal driver i bagen idag. Den äldsta drivern någon hade var dock från 2005, och den levererade 16 meter kortare slag än den bästa från 2021 års driverkull

LÄS MER FRÅN DRIVERTESTET


Text: Svensk Golf • 2021-02-25
UtrustningDriversDrivertest 2021TaylorMadeTestUtrustning
Rulla till toppen