Drivertest 2021

Callaway Epic Speed

Betyg och omdömen om Callaway Epic Speed i Svensk Golfs drivertest 2021.

Text: Svensk Golf • 2021-02-24 Uppdaterad 2021-03-02

FAKTA

Pris 6 000 kr 
Loft 9°, 10,5°, 12°
Justerbar Loft, lievinkel och tyngdpunkt
Finns den i vänster? Ja, alla loft

En standardmodell som inte är avsedd för majoriteten? Ja, Epic Speed som är en vidareutveckling av fjolårets Mavrik-driver är för de duktigaste spelarna. Tyngdpunkt långt fram för låg spinn, nyutvecklad Flash Face för hög bollhastighet och nya Jailbreak-teknologin bådar för långa drivar samt möjligheter att forma utslagen i större utsträckning.

SVENSK GOLF SÄGER

Är det en ersättare för Callaways tidigare Sub Zero-modeller? Nej, snarare är mönstret i branschen att svårbemästrade drivers med små huvuden, oförlåtande träffytor och extremt låga spinntal är på väg att försvinna helt. Epic Speed är klart tuffare än sina syskon och felmarginalerna är små. Men panelens bästa spelare uppskattar den precisa träffen och tycker att de får bra betalt för de bra slagen. Fartantydan i namnet är befogad, det här är en av de drivers som ger absolut högst bollhastighet i årets test.

FÖR VEM?

Känslan är absolut att du ska vara en duktig spelare med förmåga att regelbundet hitta träffytans mitt för att snegla på den här drivern. Men gör du det kommer den belöna dig med grymma fart- och längdresurser. Passar de som gillar en distinkt, precis träffkänsla.

DRIVERTESTET I SIFFROR

55 536 – För varje slag registrerar TrackMan 26 olika mått om träffen och bollflykten. Detta gav oss över 50 000 datapunkter att analysera.

2 136 – Så många drivar slog vår testpanel i Dormys testcenter.

22,8 – Så många meter skiljde det i snitt för paneldeltagarna mellan den driver de slog längst respektive kortast med. Det minsta glappet någon i panelen hade var 16 meter, det största var 35 meter. Med andra ord, det lönar sig att hitta rätt driver!

9,2 – Så många meter slog panelmedlemmarna i snitt med sin egen driver jämfört med den nya driver de slog längst med. Panelen hade i snitt en 4,5 år gammal driver i bagen idag. Den äldsta drivern någon hade var dock från 2005, och den levererade 16 meter kortare slag än den bästa från 2021 års driverkull

LÄS MER FRÅN DRIVERTESTET


Text: Svensk Golf • 2021-02-24
UtrustningCallawayDriversDrivertest 2021TestUtrustning
Rulla till toppen