Drivertest 2021

Callaway Epic Max

Betyg och omdömen om Callaway Epic Max i Svensk Golfs drivertest 2021.

Text: Svensk Golf • 2021-02-24 Uppdaterad 2021-03-02

FAKTA

Pris 6 000 kr 
Loft 9°, 10,5°, 12,5°
Justerbar Loft, lievinkel och tyngdpunkt
Finns den i vänster? Ja, alla loft

Tredje generationen Epic är här med ny utformning av Jailbreak-teknologin, ”Jailbreak A.I. Speed Frame”, där stavarna bakom träffytan nu kopplas samman för att ge ännu mer energi tillbaka till bollen i träffögonblicket. Max-modellen är seriens mest lättslagna och förlåtande driver som hjälper till med bollhastighet och bollstart. Epic Max ska passa alla svinghastigheter och spelartyper.

SVENSK GOLF SÄGER

Med Epic Max etablerar Callaway, likt de flesta tillverkare med liknande modeller, en tydligare inriktning för vilken typ av driver som de allra flesta spelartyper på olika nivåer ska ha i bagen. Nämligen en maximalt förlåtande driver som är snäll mot sämre träffar, inte kräver särskilt mycket av spelaren och ger självförtroende. Epic Max får höga betyg av de flesta i panelen i kategorierna ”förlåtande” och ”träffkänsla”. ”En välpresterande och trygg vän helt enkelt”, som en av testpersonerna uttryckte sig.

FÖR VEM?

Det är väldigt lätt att se många spelare trivas med den här drivern. Genomgående får panelen hög bollhastighet och goda längdresultat. Stabila spinntal och bibehållen längd även när träffbilden sviktar är egenskaper som gör den väldigt förlåtande.

DRIVERTESTET I SIFFROR

55 536 – För varje slag registrerar TrackMan 26 olika mått om träffen och bollflykten. Detta gav oss över 50 000 datapunkter att analysera.

2 136 – Så många drivar slog vår testpanel i Dormys testcenter.

22,8 – Så många meter skiljde det i snitt för paneldeltagarna mellan den driver de slog längst respektive kortast med. Det minsta glappet någon i panelen hade var 16 meter, det största var 35 meter. Med andra ord, det lönar sig att hitta rätt driver!

9,2 – Så många meter slog panelmedlemmarna i snitt med sin egen driver jämfört med den nya driver de slog längst med. Panelen hade i snitt en 4,5 år gammal driver i bagen idag. Den äldsta drivern någon hade var dock från 2005, och den levererade 16 meter kortare slag än den bästa från 2021 års driverkull

LÄS MER FRÅN DRIVERTESTET


Text: Svensk Golf • 2021-02-24
UtrustningCallawayDriversDrivertest 2021TestUtrustning
Rulla till toppen