Drivertest 2021

Callaway Epic Max LS

Betyg och omdömen om Callaway Epic Max LS i Svensk Golfs drivertest 2021.

Text: Svensk Golf • 2021-02-24 Uppdaterad 2021-03-02

FAKTA

Pris 6 000 kr 
Loft 9°, 10,5°
Justerbar Loft, lievinkel och tyngdpunkt
Finns den i vänster? Ja, alla loft

Epic Max LS riktar sig till spelare med högre svinghastighet eller de som bara är i behov av att kapa spinntalen för ökad längd. Samma förlåtande egenskaper som i syskonet Epic Max (sid 33) men en framskjuten tyngdpunkt som hjälper att hålla nere spinntalen (som förlåtande drivers ofta brukar verka för att få upp).

SVENSK GOLF SÄGER

På förhand en av årets mest intressanta drivers i testet, eftersom Callaways tidigare lågspinnsmodeller (Sub Zero) oftast varit reserverade för en väldigt smal målgrupp. Denna gång har Callaway utgått från en i grunden förlåtande modell, som justerats med designgrepp som kompaktare huvud och framflyttad tyngdpunkt – vilket sänker spinntalen. Vi märker att Max LS är mer hanterbar än tidigare års Sub Zero-modeller. Ljudmässigt är den lik Epic Max, men med en, i någras ögon, mer tilltalande form.

FÖR VEM?

Utgångspunkten är spelare med högre svinghastigheter (över 100 mph) som kämpar med för höga spinntal för att maximera längden. Men Max LS är aningen mer förlåtande än Epic Speed (sid 34) och kan även fungera i händerna på spelare med mer utspridd träffbild.

DRIVERTESTET I SIFFROR

55 536 – För varje slag registrerar TrackMan 26 olika mått om träffen och bollflykten. Detta gav oss över 50 000 datapunkter att analysera.

2 136 – Så många drivar slog vår testpanel i Dormys testcenter.

22,8 – Så många meter skiljde det i snitt för paneldeltagarna mellan den driver de slog längst respektive kortast med. Det minsta glappet någon i panelen hade var 16 meter, det största var 35 meter. Med andra ord, det lönar sig att hitta rätt driver!

9,2 – Så många meter slog panelmedlemmarna i snitt med sin egen driver jämfört med den nya driver de slog längst med. Panelen hade i snitt en 4,5 år gammal driver i bagen idag. Den äldsta drivern någon hade var dock från 2005, och den levererade 16 meter kortare slag än den bästa från 2021 års driverkull

LÄS MER FRÅN DRIVERTESTET


Text: Svensk Golf • 2021-02-24
UtrustningCallawayDriversDrivertest 2021TestUtrustning
Scroll to Top