Srixon ger ut sitt mest lättspelade järn på länge, ZX4.

Utrustning

Srixons mest förlåtande järn någonsin

Srixon breddar utbudet på järnsidan. ZX4 ska vara deras mest förlåtande järn någonsin.

Text: Olof Åsgård • 2021-02-08 Uppdaterad 2021-02-08

Vartannat år uppdaterar Srixon sina Z-järn och i höstas lade de in ett X i namnet och lanserade nya ZX5 och ZX7. 

En av Z-seriens främsta egenskaper är att modellerna kostar lika mycket och påminner mycket om varandra utseendemässigt men erbjuder olika egenskaper. På så vis går det att sömlöst bygga blandade set. Z-serien har länge bestått av tre modeller, där den mest lättspelade och förlåtande av dem, nuvarande ZX5, passar spelare med medel i svinghastighet och hyfsat ren och konsekvent bollträff. ZX7 erbjuder mer känsla och kontroll och bladmodellen, nuvarande Z-Forged från 2019, är för de allra bästa spelarna. 

De som önskar och behöver mer hjälp med bollhastighet, höjd och bollstart har tidigare fått vända sig till Srixons syskonföretag Cleveland.

Tills nu när Srixon släpper sin mest förlåtande järnmodell någonsin. ZX4 har ihåliga klubbhuvuden med breda sulor och tunna, flexande och hjälpande träffytor.

– Srixon ZX4 är revolutionerande förlåtande för Srixon. De breda sulorna ger en extremt låg tyngdpunkt och maximalt förlåtande egenskaper, säger Joe Miller, Srixons produktchef i Europa.

ZX4-järnen har större huvuden än ZX5 och ZX7. Den ihåliga konstruktionen ska ge höga slag. Träffytan i HT1770-stål är smidd, vilket är ganska ovanligt i förlåtande järn. Den är samtidigt tunn vilket ska göra att den flexar mycket vid träffögonblicket. 

Bakom träffytan sitter Main Frame-teknologin, som Srixon tagit fram med hjälp av A.I och maskininlärning för att få fram en konstruktion i olika tjocklek med kanaler och ihåligheter för att ge ytterligare hjälp med bollhastighet. 

Likt sina syskon och tidigare Srixon-järn har ZX4 den V-formade Tour V.T. Sole-sulan. V-formen gör kontakten med marken mjukare och hjälper klubban att glida bättre genom träffen.

Srixon ZX4 kommer i butik 20 mars och priset för sex järn med stålskaft kommer vara 10 000 kronor, samma som för ZX5 och ZX7 vilket innebär att Srixon fortsatt vill att spelare ska ha möjligheten att sömlöst bygga set med olika modeller.

Om det kommer någon ny bladmodell från Srixon under ZX-parollen återstår att se.

Srixon ZX4.
Srixon ZX4.


Text: Olof Åsgård • 2021-02-08
UtrustningCleveland/SrixonJärnSrixonUtrustning
Rulla till toppen