Altaz Golf Rangefinder med utfällbar skärm planeras vara ute för försäljning i juli.

Utrustning

Är det här framtidens golfkikare?

Altaz Golf Rangefinder ger avstånden i en utfällbar LCD-display.

Text: Svensk Golf • 2021-01-29 Uppdaterad 2024-02-16

När vi testar laserkikare är det inte ovanligt att testpersoner som bär glasögon eller solglasögon klagar på att de måste justera blicken, inte ser alls eller att de måste ta av sig glasögonen. 

Det här är ett problem som Altaz Golf vill eliminera och har därför utvecklat en golfkikare influerad av en systemkamera. Altaz Golf Rangefinder har en utfällbar LCD-display på sidan av kikaren där en 4K-kamera med digital zoom-funktion mäter upp till 365 meter.
I tretumsskärmen med 360×640-upplösning ges vanliga avstånd och spelas som-avstånd där höjdskillnader räknas in. 

Altaz Golf Rangefinder är än så länge fortfarande under utveckling och är planerad att släppas för försäljning i juli. Priset ska ligga på motsvarande 3 000 kronor. Företaget har också flaggat för att ändringar kan komma innan produkten lanseras. 

Spontana reflektioner efter att ha studerat bilden på kikaren är att den saknar traditionell sökarfunktion vilket bör innebära att skärmen alltid måste vecklas ut för att få fram ett mått. Den lilla extrarörelsen lär skrämma bort en del lata golfare. Den bör också öka risken för att skärmen slits, kanske glöms och bryts av.
Vilket leder till nästa fundering – om det inte är en traditionell golfkikare, varför ska det se ut som en?

Altaz Golf Rangefinder.

   


Text: Svensk Golf • 2021-01-29
UtrustningAltazElektronikGolfkikareLaserkikareÖvrig utrustningUtrustning
Rulla till toppen