Titleist-wedgar

Black is back

Tourinspirerade helsvarta Titleist-wedgar

Svarta grepp, svarta skaft, svarta klubbhuvuden och svart färg. Titleists nya wedgar sticker ut – genom att inte sticka ut...

Text: Jesper Johansson • 2020-08-12 Uppdaterad 2020-08-12

En limiterad upplaga av helsvarta Titleist SM8-wedgar finns nu att köpa. Modellen kallas Jet Black Raw och med ett svart grepp, svart skaft och svart färg på ett svart klubbhuvud skapas ett läckert utseende. De har redan haft framgång på touren, då Cameron Smith använde precis den här modellen för att vinna Sony Open tidigare i år.
– Jag har behövt fler och fler helsvarta klubbhuvuden på tourbussen för varje år som går, säger Vokey Tour-representanten Aaron Dill i ett pressmeddelande.
– Spelarna gillar utseendet och kontrasten som skapas när man dessutom adderar egna stämplingar och färger. Det sticker ut. Dessutom gör det helsvarta klubbhuvudet att man slipper problem med solreflektioner de där strålande sommardagarna.

Wedgen kommer att finnas för beställning från och med fredag 28 augusti och finns tillgänglig i alla 23 kombinationer av loft och bounce, både för vänster- och högerhänta.

Utöver den läckra, helsvarta, finishen är teknologin densamma i dessa wedgar som de andra SM8-modellerna.

Här är de största inovationerna enligt Titleist

• Progressiv viktfördelning
Vikten är framflyttad i klubbhuvudet, närmare träffytan, för ökat vridmoment. Detta underlättar längdkontrollen och att bestämma bollflykt. Tekniken ska göra att huvudet helt enkelt kommer in rakare mot bollen och minskar missar i sidled.

Sex olika sulslipningar
Oavsett om du föredrar att komma in i bollen brant eller har en mer svepande rörelse finns det en sulslipning som passar dig. Dessutom passar olika stilar bättre på olika underlag.

• Spin Milled-skåror
Precisionsfrästa skåror skapar maximal spinn och slagkontroll. Med ”Micro-grooves” mellan de större skårorna ökar spinnen än mer. Med en värmebehandling är därefter använd för att skårornas vassa kanter ska hålla längre.

Pris per wedge: 1 900 kronor


Text: Jesper Johansson • 2020-08-12
UtrustningTitleistUtrustningWedgar
Scroll to Top