Cobra-hus

RF Proto Rev33

33:e gången gillt: Här är Fowlers nya järn

Skam dne som ger sig. Cobras ingenjörer fick göra 33 versioner av Rickie Fowlers nya järn innan de fick till ett set som stjärnan gillade.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-13 Uppdaterad 2020-05-13

Även om golfen har varit nedstängd har Rickie Fowler kunnat fila på sin utrustning. Lagom till söndagens skinsmatch, som han spelar tillsammans med Matthew Wolff mot Rory McIlroy och Dustin Johnson, presenterar stjärnan ett nytt järnset. Eller ja, nytt och nytt…

På grund av coronapandemin kommer de fyra stjärnorna på söndag spela utan caddie. De kommer också använda sig av en mindre bag, för att slippa släpa en tourtunna.

Fowler kommer också ha nytt innehåll i bagen.

Amerikanen ska nämligen debutera sina Cobra RF Rev33-järn.

De är i exakt samma utformning som de tidigare RF Proto-järnen vi skymtat men de här har en brons-guld-liknande finish.
– Han hade en vision av vad han skulle gilla, som skulle vara unikt och trevligt att titta på. Jag pratade med R&D-avdelningen och berättade att de bara ska vara på hans järn. Och eftersom vi gör järnen åt honom ska vi lyssna på hans förslag på förändringar, säger Ben Schomin, som jobbar på Cobra, till Golf.com.

Schomin berättar också att de här järnen tagit två år att framställa. När fowler besökte Cobras huvudkontor tittade han på gamla bladjärn för inspiration men det var då han kom på idén: få klubborna att byggas likt en järnsjua.

Schomin och hans kollegor började då arbeta för att ta fram järnklubbor som, efter Rickie Fowlers öga, liknade en järnsjua. De jobbade länge och faktum är att de gjorde om klubborna så många gånger att tillverkaren passar på att skryta om det på bladen. För ”Rev33” är en förkortning av ”Revision 33”. De första 32 versionerna var inte tillräckligt bra tydligen…


Text: Jesper Johansson • 2020-05-13
UtrustningCobra/PumaUtrustning
Rulla till toppen