Taylormade Truss har en helt ny högre hoseldesign för att ge horisontell stadga // Foto: Taylormade

Innovation

Taylormade Truss – en unik ny putterdesign

Helt ny design på Taylormades nya, intressanta putterserie.

Text: Martin Strömberg • 2020-02-03 Uppdaterad 2020-02-04

Taylormade släpper en ny putterserie och en nygammal goding.

Spider S är en vidareutveckling av deras kända Spider-putter och Spider S blir senaste tillskottet i en lång rad populära modeller.

Den ska enligt företaget ha högst MOI-värde (tröghetsmoment) av alla putters som bär Taylormades namn och den är tillverkad i en kombination av aluminium och volfram, som placerats ut längs bakkanten och sulan.

Spider S finns i tre tyngder, 55, 65 eller 80 gram och är utrustad med KBS Stepless Stability och Super Stroke Pistol GTR 1.0 i standardutförandet.

Till en början kommer den i två färger, navy och chalk och prislappen ligger på 3 500 kr.

Mer annorlunda är då Taylormade Truss.

En ny serie på fyra modeller, TB1, TB2, TM1 and TM2. Två olika huvuden som vardera finns med centrerat skaft och skaft i hälen, som tagits fram efter att Taylormade mätt 40 000 puttar och analyserat resultaten.

De kom fram till att merparten av alla träffar som inte sitter i sweetspot hamnar en liten bit ut på tån och teknikerna fick i uppdrag att konstruera en vridstyv putter med maxad stabilitet.

Resultatet? Truss.

Vid adressering ser Truss ut som en vanlig putter men tittar man på den framifrån så ser man att Truss har en hög hoselkonstruktion och syftet är naturligtvis att göra den stabilare. Taylormade skriver att man hämtat inspiration från olika arkitektoniska skapelser som broar och hus för att ge större horisontell stadga.

Det ska också ge större förlåtelse vid träffar utanför sweetspot och energin ut i bollen ska därmed bli högre i jämförelse med andra mer traditionella huvuden.

Tiger Woods testade en tidig prototyp i Japan för en tid sedan, återstår att se om Truss hamnar i hans bag framöver.

Truss har KBS Stepless Stability-skaft och Lamkins Sink Fit Skinny-grepp.

Truss kostar 3 200 kronor i butik.


Text: Martin Strömberg • 2020-02-03
UtrustningPuttersTaylorMadeUtrustning
Scroll to Top