SM8_mod

Utrustning

Allt om Vokeys nya wedgar SM8

Den har siktats ute på touren sedan förra hösten. Snart landar den åttonde generationen av Bob Vokeys wedgelinje Spin Milled i svenska butiker.

Text: Eric Franzén • 2020-01-21 Uppdaterad 2020-01-21

Vad är nytt i Vokey SM8?

Det går i princip att ställa klockan efter Vokeys inarbetade lanseringscykel. Vartannat år smygs den nya SM-linjen ut på en av höstens tourtävlingar för att sedan släppas i butik under tidig vår. Bilderna från RSM Classic på Sea Island i Georgia tydde på en visuell makeover med propra klubbhuvuden som pryddes av nya typsnitt och grafiska element.
SM8 är tveklöst en stilren skapelse i linje med de tidigare modellerna i serien. De flesta nyheterna är istället dolda inuti klubbhuvudet och träder fram när klubban hamnar i händerna.
Till denna gång är det främst den progressiva positioneringen av klubbans tyndpunkt som har utvecklats. Ett  koncept som funnits i Bob Vokeys wedgar sedan SM6 men nu förfinats med hjälp av en volframvikt i tån som motbalanseras med en längre hosel. De extra gram som kunnat flyttas runt ger en tyndpunkt som flyttas något framåt och uppåt, för ökad MOI och bättre kontroll i både höjd och längd.
Tillverkningsprocessen har också optimerats till den grad att varje skåra fräses ut individuellt och inspekteras minutiöst för att ligga på rätt sida om regelverkets gränser. SM8 har också ett antal mikroskåror på klubbhuvudet som hjälper till att öka spinn på halv- och kvartsslag. 

Våra första intryck av Vokey SM8

SM-serien kommer aldrig att bli det främsta valet för den som söker maximal hjälp för att komma ur bunkern på enklast möjliga sätt. Nej, detta är välkalibrerade precisionsvapen för den som bygger sitt spel på att en trekvartsslagen 56-gradare ska gå exakt 72 meter. Sex olika sulslipningar kan möta upp din rörelse och attackvinkel. Men den som verkligen vill vara heltäckande kan snegla åt Jordan Spieth och Justin Thomas setup där en sandwedge med högre bounce matchas med en lobwedge med lägre bounce.

Fakta

I butik: 6 mars
Standardskaft: True Temper Dynamic Gold S200
Färgnyanser: Tour Chrome, Jet Black, Brushed Steel och Raw (endast utprovning).
Pris: 1700 kr


Text: Eric Franzén • 2020-01-21
UtrustningTitleistUtrustningWedgar
Scroll to Top