Utrustning

Allt om nya Scotty Cameron Special Select-serien

Scotty Cameron har lanserat en uppdaterad version av populära Select-serien. Årets version är än mer inspirerad av tourspelarnas specifika önskemål.

Jesper Johansson • 2020-01-17

Vad är nytt?

Varför laga något som inte är trasigt? Scotty Camerons Select-putters har varit populära i många år på grund av sitt klassiska utseende och bra prestanda. Det Scotty Cameron istället har gjort i årets nya Special Select-serie är att efterlikna de putters han tillverkar åt proffsen.
Det är nämligen så att många spelare på världens alla tourer använder Scotty Cameron-putters gjorda bara för dem. Ofta ber de om samma sak. Därför har Cameron nu beslutat att nya serien putters för oss glada amatörer skapats efter proffsens önskemål.
Det innebär en mer slimmad profil, tunnare och mer platt topplinje, finjusterade skaftinfästningar, en mjukare träffyta och ett ännu mer balanserat klubbhuvud.

Vem är de till för?

Scotty Cameron Special Select kommer i åtta olika former, vilket gör att det finns något för de flesta – både de som föredrar en bladputter eller putters i mallet-modell. De olika formerna är dock inte bara för ögats skull, utan också anpassade för olika typer av puttrörelser. En utprovning för att hitta den som passar just ditt puttstroke är därmed något vi starkt rekommenderar.

LÄS OCKSÅ: Innovativa nya putters från Odyssey

Våra första intryck?

Som vanligt är stilrent ett ord vi förknippar med Scotty Camerons Select-serie. För den som är ute efter en klassisk, tidlös, putter är det här ett bra alternativ. Vi tycker också att den nya headcoverdesignen är ett steg framåt jämfört med den klassiska röda Scotty Cameron-färgen. Att puttern är tidlös är också ett plus med tanke på att du kan behöva använda dig av den i ganska många år framöver. Priset är nämligen styva 4 500 kronor…

Fakta

I butik: 27 mars
Rekommenderat pris: 4 500 kronor

Tillgängliga modeller

Newport


Newport 2


Newport 2.5


Del Mar


Fastback 1.5


Squareback 2


Flowback 5


Flowback 5.5


Scroll to Top