Utrustning

Järntest: Srixon Z-Forged

Svensk Golf säger En av årets renaste bladmodeller. Z-Forged är gjord för de absolut bästa spelarna men trots sv.righetsgraden finns det en del teknologi i de här ögonstenarna. Jämfört med tidigare versioner har Z-forged en tunnare topplinje och dessutom är sk.rorna djupare för mer spinn. En ny sula är framtagen för bättre kontakt mot marken. …

Järntest: Srixon Z-Forged Read More »

Svensk Golf • 2019-05-01
Järntest: Srixon Z-Forged
Svensk Golf säger

En av årets renaste bladmodeller. Z-Forged är gjord för de absolut bästa spelarna men trots sv.righetsgraden finns det en del teknologi i de här ögonstenarna. Jämfört med tidigare versioner har Z-forged en tunnare topplinje och dessutom är sk.rorna djupare för mer spinn. En ny sula är framtagen för bättre kontakt mot marken.

Panelsnacket

HCP 0–5 ”Snygga! Stora klubbhuvuden för att vara bladklubbor. Det skapar förtroende. Inte lika bra träffkänsla som King MB/CB och JPX919 Tour. Men de här är klart mest förlåtande av de tre.”

HCP 0–5 ”De andra Z-järnen känns tunna i träffen. Inte den här. Jag får exakt den sköna distinkta träffen jag vill ha i bladklubbor och golfklubbor överlag.”

För vem?

Panelen är överens om att Z-Forged är de ”enklaste” bland testets fyra mest svårspelade klubbor (King MB/CB, P760 och JPX919 Tour). Trots det bör du nog ha handicap runt fem innan du kan hantera de längre järnen (4–6) i Z-Forgedsetet.

SVÅRIGHETSGRAD Svår.

Järntest: Srixon Z-Forged

Scroll to Top