Utrustning

Järntest: TaylorMade M6

Svensk Golf säger Precis som syskonet M5 används en ”Speed Bridge” för att ge bättre känsla. Men M6 är av ett större format för att göra det ännu enklare att träffa bollen och få den att flyga. En lågt placerad tyngdpunkt ska hjälpa spelare som söker mer höjd i sina slag. Precis som hos M5 …

Järntest: TaylorMade M6 Read More »

Svensk Golf • 2019-05-01
Järntest: TaylorMade M6
Svensk Golf säger

Precis som syskonet M5 används en ”Speed Bridge” för att ge bättre känsla. Men M6 är av ett större format för att göra det ännu enklare att träffa bollen och få den att flyga. En lågt placerad tyngdpunkt ska hjälpa spelare som söker mer höjd i sina slag. Precis som hos M5 används en ny genomborrande ”Speed Pocket” i sulan för att generera mer längd.

Panelsnacket

HCP 0–5 ”Den här ’bryggan’ är ett frågetecken för mig, hur ska man få bort lera som fastnar där bakom?”

HCP 5–10 ”Urgröpningarna på hoseln är ett störningsmoment när jag adresserar bollen.”

HCP 15–18 ”En av mina favoriter i testet. De här är klart lättare att slå än M5:orna, jag får mer hjälp med längd och höjd. Men i träffkänsla är de två väldigt lika, lite hård.”

För vem?

M6:orna sträcker sig över flera spelarnivåer och kan vara en bra nybörjarklubba såväl som en klubba du har med dig ner till singelhandicap. M6 kräver inte särskilt konsekvent bollträff för att få ut bra prestanda.

SVÅRIGHETSGRAD Medellätt.

Järntest: TaylorMade M6

Scroll to Top