Utrustning

Järntest: TaylorMade M5

Svensk Golf säger TaylorMades nya M-järn använder sig av en ”Speed Bridge”, vilket innebär att toppen av bladet förankras med sulan. Resultatet är att klubbhuvudet blir styvare och ska ge bättre ljud- och fartegenskaper. Dessutom en ny ”Speed Pocket”, skåran i botten av klubbhuvudet, vilket hjälper träffytan att flexa för högre bollhastigheter. Panelsnacket HCP 0–5 …

Järntest: TaylorMade M5 Read More »

Svensk Golf • 2019-05-01
Järntest: TaylorMade M5
Svensk Golf säger

TaylorMades nya M-järn använder sig av en ”Speed Bridge”, vilket innebär att toppen av bladet förankras med sulan. Resultatet är att klubbhuvudet blir styvare och ska ge bättre ljud- och fartegenskaper. Dessutom en ny ”Speed Pocket”, skåran i botten av klubbhuvudet, vilket hjälper träffytan att flexa för högre bollhastigheter.

Panelsnacket

HCP 0–5 ”Lite hård i träffen men klart mjukare än fjolårsmodellen M3. Jag får mycket gratis men också en oväntad tourkänsla när jag adresserar bollen.”

HCP 10–15 ”De är ju inte de skönaste att slå med. Men jag behöver och vill gärna slå lite längre, och det gör jag med de här. Den något diffusa träffen kan jag leva med.”

För vem?

En utmärkt instegsmodell för den som börjat snegla mot mer smäckra bladlika järn, men inte har tillräckligt konsekvent bollträff ännu för att hantera tuffare klubbor. Fungerar från handicap runt 18 och nedåt. Känn efter så att du trivs med ljudet och känslan i träffen.

SVÅRIGHETSGRAD Medel.

Järntest: TaylorMade M5

Scroll to Top