JPX919 HM

Utrustning

Järntest: Mizuno JPX919 Hot Metal

Svensk Golf säger Hot Metal-modellen ska passa den som vill ha hjälp med bollhastighet och längd men prioriterar höjd så att bollen stannar snabbt. Mizuno menar att låga bollflykter inte ger längd och har därför ökat loften något i de korta järnen (8–PW) och på köpet ska spelaren då få mer spinn och höjd i

Text: Svensk Golf • 2019-05-01 Uppdaterad 2019-12-12
Järntest: Mizuno JPX919 Hot Metal
Svensk Golf säger

Hot Metal-modellen ska passa den som vill ha hjälp med bollhastighet och längd men prioriterar höjd så att bollen stannar snabbt. Mizuno menar att låga bollflykter inte ger längd och har därför ökat loften något i de korta järnen (8–PW) och på köpet ska spelaren då få mer spinn och höjd i slagen.

Panelsnacket

HCP 5–10 “En av mina favoriter i hela testet. Jag får fin och hög bollflykt. Jag känner direkt vad som sker, och det blir alltid bra.”

HCP 15–18 “Jag fick gott om hjälp med höjd och längd. Lite hård i träffen men det kan jag leva med. Ser också bra ut vid bollen.”

HCP 0–5 “Ett lättspelat järn som även kan passa för lite bättre spelare. Jag kan slå både hårt och löst med de här och tycker att längdkontrollen är klart bättre än förväntat.”

För vem?

JPX919 Hot Metal uppskattas av stora delar av panelen och tillhör favoriterna för flera panelmedlemmar. Passar de som söker hjälp med längd och rimligen har strax över 10 i handicap upp till cirka 30.

SVÅRIGHETSGRAD Medellätt.

Järntest: Mizuno JPX919 Hot Metal


Text: Svensk Golf • 2019-05-01
UtrustningJärnMizunoUtrustning
Scroll to Top