Utrustning

Järntest: Callaway Apex 19

Svensk Golf säger I sin nya Apex-modell spinner Callaway vidare på fjolårets teknologi (i Rogueserien) med uretaninlägg bakom träffytan. Nu är första gången det görs i ett smitt klubbhuvud. Inlägget är fyllt med mikroskopiska luftbubblor och dämpar vibrationer för en behagligare träff. Apex 19 är också utrustad med 360 Cup face-teknologi för att ge hög …

Järntest: Callaway Apex 19 Read More »

Svensk Golf • 2019-05-01
Järntest: Callaway Apex 19
Svensk Golf säger

I sin nya Apex-modell spinner Callaway vidare på fjolårets teknologi (i Rogueserien) med uretaninlägg bakom träffytan. Nu är första gången det görs i ett smitt klubbhuvud. Inlägget är fyllt med mikroskopiska luftbubblor och dämpar vibrationer för en behagligare träff. Apex 19 är också utrustad med 360 Cup face-teknologi för att ge hög bollhastighet.

Panelsnacket

HCP 5–10 ”Jättetrevlig klubba att se ner på. Jag upplever en härlig och mjuk respons i träffen och att bollen får en kraftig kickstart.”

HCP 15–18 ”Det här är nog där gränsen går för mig. Den är för svår. Men slagen blir fina när jag väl träffar.” 

För vem?

Flera av våra testpersoner med varierande handicap kan tänka sig att stoppa Apex 19 i bagen. Modellen är snäppet mer förlåtande vid dåliga träffar och flyger längre än flera jämförbara konkurrenter. De här klubborna kräver varken en helt konsekvent bollträff eller hög svinghastighet. Kan gott rekommenderas för de med handicap kring 15 och nedåt.

SVÅRIGHETSGRAD Medel.

Järntest: Callaway Apex 19

Scroll to Top