Utrustning

Järntest: Cobra King F9

Svensk Golf säger Cobras King F9-järn ska ingjuta förtroende med en bredare sula än föregångaren King F8 hade. En tredelad insert bakom träffytan ska hjälpa till med fart, höjd och längd. Tillsammans med en valsad slagyta ska inserten kompensera för den minskade känslan som den extra storleken medför. Panelsnacket HCP 0–5 ”Mycket massa i det …

Järntest: Cobra King F9 Read More »

Svensk Golf • 2019-05-01
Järntest: Cobra King F9
Svensk Golf säger

Cobras King F9-järn ska ingjuta förtroende med en bredare sula än föregångaren King F8 hade. En tredelad insert bakom träffytan ska hjälpa till med fart, höjd och längd. Tillsammans med en valsad slagyta ska inserten kompensera för den minskade känslan som den extra storleken medför.

Panelsnacket

HCP 0–5 ”Mycket massa i det här huvudet och det påminner om ett hybridjärn. Jag får rejält med höjd och hög bollstart med de här.”

HCP 10–15 ”Jag får till härliga slag. Känns som att bollen bara är luft i träffen. Lite störande att sulans undersida i de långa järnen tittar fram på baksidan när jag adresserar bollen.”

För vem?

Panelen är imponerad över den höga bollstart och kraftfulla bollflykt som King F9 ger. I jämförelse med F-Max Superlite upplever panelen att King F9 erbjuder mer kontroll men snarlika förlåtande egenskaper i en smäckrare form. King F9 kan passa många spelare, från duktiga nybörjare ner till de med handicap strax under 10.

SVÅRIGHETSGRAD Medellätt.

Järntest: Cobra King F9

Scroll to Top