Utrustning

Järntest: Cobra King F9 One Length

Svensk Golf säger Klubbhuvudena i King F9 One Length har en annorlunda konstruktion än i King F9 för att fungera ihop med skaften. Till skillnad från tidigare enlängdsmodeller har King F9 OL ett progressivt skaftviktssystem som gör att skaften, trots att de är lika långa, beter sig annorlunda beroende på nummer på klubban. Panelsnacket HCP …

Järntest: Cobra King F9 One Length Read More »

Svensk Golf • 2019-05-01
Järntest: Cobra King F9 One Length
Svensk Golf säger

Klubbhuvudena i King F9 One Length har en annorlunda konstruktion än i King F9 för att fungera ihop med skaften. Till skillnad från tidigare enlängdsmodeller har King F9 OL ett progressivt skaftviktssystem som gör att skaften, trots att de är lika långa, beter sig annorlunda beroende på nummer på klubban.

Panelsnacket

HCP 5–10 ”Jag slår faktiskt bättre med de här än vanliga F9:orna – utan att veta varför.”

HCP 0–5 ”I jämförelse med tidigare enlängdare så upplever jag tydlig skillnad i bollflykten. ’Korta’ järn går klart högre nu och utan att veta tror jag att de ’långa’ flyger längre. Med fjolårsmodellen tappade jag längd med dem.”

För vem?

Fler och fler närmar sig enlängdskonceptet med öppna ögon, så även stora delar av vår panel. Alla är inte övertygade än men nyfikenheten är mer genuin nu än när Cobra lanserade sitt första enlängdsset för tre år sedan. Precis som King F9 kan King F9 OL passa duktiga nybörjare ner till de med handicap strax under 10.

SVÅRIGHETSGRAD Medellätt.

Järntest: Cobra King F9 One Length

Scroll to Top