5de3e76f09061

Utrustning

Drivertest: Wilson D7

Läs mer om: Svensk Golf säger Inte mycket går att känna igen hos D7-drivern i jämförelse med de senaste föregångarna från Wilson. Inga “Powerholes” för en mer flexande slagyta som i C300 och (tack och lov?) inga strösselpiggar på kronan för mindre luftmotstånd som i D300. Vad har Wilson gjort då? Kapat vikt. Överallt, vilket

Text: Svensk Golf • 2019-03-13 Uppdaterad 2019-12-12
Drivertest: Wilson D7
Svensk Golf säger

Inte mycket går att känna igen hos D7-drivern i jämförelse med de senaste föregångarna från Wilson. Inga “Powerholes” för en mer flexande slagyta som i C300 och (tack och lov?) inga strösselpiggar på kronan för mindre luftmotstånd som i D300. Vad har Wilson gjort då? Kapat vikt. Överallt, vilket ska ge högre sving- och bollhastigheter för de med långsammare svingar.

Här kan du läsa om alla drivers i vårt test!

Panelsnacket

HCP 5–10 “Mycket snäll driver och den jag slår bäst med i hela testet. Jag har kontroll när jag slår. Och träffen var varken för hård eller tunn som de kan vara i den här klassen.”

HCP 0–5 “Lättslagen i exklusiv form och mycket driver för en liten peng. Bra, Wilson!”

För vem?

D7-drivern ger högre svinghastighet för många, vilket också för majoriteten verkar följa med i bollhastighetssiffrorna (inte alltid fallet med lätta drivers). Ger lägre spinntal än F-Max Superlite OS, men fortfarande en driver som är lätt att få höjd med. Ger dock inte riktigt full utväxling för de snabbaste svingarna.

Så gick årets drivertest till!

Drivertest: Wilson D7


Text: Svensk Golf • 2019-03-13
UtrustningDriversUtrustningWilson
Scroll to Top